Felhívás!

Székely Előfutár Ösztöndíj

A Székely Előfutár Ösztöndíjak célja a Székelyföldről és Erdélyből származó, alkotó tehetségek támogatása tudományos munkában, melyet választott tanácsadó segítségével egyetemi vagy kutatóintézeti irányítással végeznek.

Az alapítvány egyaránt érdeklődik természet‐ és társadalomtudományi, valamint a Székelyföld és székely nép sajátos hagyományait ápoló pályázatok iránt. A kuratórium különös érdeklődést mutat a székelyföldi és erdélyi gazdasági fejlődést segítő alkalmazott természettudományi kutatás és újítás, sikerek és hagyományok a történelmi Erdélyben, helyi hagyományokat folytató és megújító művészetek, elkötelezettség a kisebbségi anyanyelvű oktatás iránt.

A Székely Előfutár Ösztöndíj teljes összege nyertes pályázónként maximum 1000 amerikai dollár. Megfelelő számú alkalmas jelentkező esetén, az alapítvány 6–8 ösztöndíj kiadását tervezi ebben az évben. Az ösztöndíjat az alapítvány két részletben utalja át a nyerteseknek. Kizárólag székelyföldi, illetve erdélyi születésű és ott lakóhellyel rendelkező személyek részesülhetnek ebben.

Jelentkezési határidő: 2019. augusztus 15. A pályázatot e-mailben kell elküldeni. A jelentkezési formanyomtatvány és a pályázatbenyújtási útmutató letölthető az internetről az alapítvány weboldalán (forerunnerfederation.org/székely-forerunner). Beküldési e-mail-cím: ffapplications@gmail.com. Minden beérkezett pályázat visszajelzést kap 48 órán belül.

Az alapítvány Nemzetközi Ösztöndíj Tanácsa a jelentkezők közül a legjobbakat az írásos pályamunkák alapján választja ki. Az elbírálás szempontjai: a pályázó felkészültsége, tanácsadó és kutatási környezet, kutatás színvonala és várható eredménye, székelyföldi és erdélyi társadalmi hatás, nemzetközi versenyképesség.

(kuratóriumi közlemény)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.