Felhívás!

Egyszerűsödik a klasszikus roncsprogram és a roncsprogram plusz

Érvénybe lépett június 14-én a hazai gépkocsipark 2020–2024 közötti megújulásának szorgalmazását célzó program, valamint a közúti közlekedésből származó üvegházhatású gázok csökkentésére, és az energiahatékony, környezetbarát járművek népszerűsítésére irányuló program finanszírozási útmutatójában eszközölt módosítások, amelyek révén egyszerűsödött az állami támogatás igénylése a jogi személyek esetében – tájékoztatott Tánczos Barna környezetvédelmi, vízügyi és erdészeti miniszter.

Mindkét program esetében csökkentették a kérelmezési dossziéhoz szükséges dokumentumok számát: már nem szükséges bemutatni az alapító okiratot, a képviselői vagy felhatalmazási dokumentumot, sem pedig az Országos Cégnyilvántartási Hivatal által kiadott bizonyítványt. Az ezeknek a kritériumoknak való megfelelést a támogatási kérelem révén ellenőrzik, amelynek része a törvényes képviselő felelősségvállalási nyilatkozata is.

Törölték a kérelmező függvényében alkalmazott minősítési rendszert, a módosítások a támogatási dossziék értékelését célzó belső procedúrák egyszerűsítésére irányulnak, ami a két program keretében benyújtott támogatási kérelmek gyorsabb elbírálását eredményezi. 

Az útmutatóból törölték ugyanakkor a dokumentumok jogi szempontból való ellenőrzését – a jogi személyek kérelmezési dossziéját egy gazdasági referens vizsgálja felül.

Mindkét finanszírozási útmutatóból töröltek 18 cikkelyt, amelyek a jogosultsági kritériumokról, illetve a kérelmezési dokumentációról rendelkeztek, és ezek tartalmát két másik cikkelybe sűrítették.

(RMDSZ-közlemény)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.