Felhívás!

Átadták az Albert Álmos-ösztöndíjakat

Idén tíz sepsiszentgyörgyi középiskolás diák kapta meg az egyenként 3000 lej értékű Albert Álmos-ösztöndíjat, amelyet az RMDSZ városi szervezete tavaly alapított. A díjat olyan szociálisan hátrányos helyzetű diákok kapják, akik kiemelkedő tanulmányi eredményeket értek el.

A város egykori elöljárója nevét viselő ösztöndíjprogram keretében a tanulók egy éven át részesültek a támogatásban, amelynek első részletét decemberben osztotta ki az ösztöndíj bizottság, a fennmaradó összeg folyósítására pedig május elején került sor. A támogatásul szolgáló pénzalap egy részét az RMDSZ sepsiszentgyörgyi szervezete adta, de a magánfelajánlások által a tavalyihoz képest három fővel nőhetett a díjazottak száma. Magánadománnyal járult hozzá a díjhoz Antal Árpád polgármester, a támogatás létrehívója, Tóth-Birtan Csaba és Sztakics Éva Judit alpolgármesterek, dr. Albert István és dr. Albert-Nagy Éva, a néhai városvezető testvérei, Benkő Erika háromszéki parlamenti képviselő, Miklós Zoltán, a sepsiszentgyörgyi ipari park igazgatója, valamint Tischler Ferenc és Zsigmond József önkormányzati képviselők.

Az ösztöndíjprogram kuratóriuma döntését segítették a város magyar oktatási intézményei. Az általuk javasolt diákok közül a következők kapták meg a másodszor kiosztott támogatást: Demeter Gyöngyi (XI. osztály, Mikes Kelemen Elméleti Líceum), György Eda Anita (XI. o., Mikes Kelemen), Ioniță Gergely Róbert (XI. o., Berde Áron Gazdasági és Közigazgatási Szakközépiskola), Karácsony Levente (X. o., Református Kollégium), Prázsmári Dávid László (XII. o., Puskás Tivadar Szakközépiskola), Pulugor Róbert (X. o., Református Kollégium), Sibianu Abigél (XI. o., Plugor Sándor Művészeti Líceum), Szennyes Emil (XI. o., Székely Mikó Kollégium), Szigeti Alpár (XI. o., Mikes Kelemen) és Ursuj Noémi (XI. o., Református Kollégium).

(A városháza közleménye)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.