Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Whatsapp-on és Facebook-on is elérhetők a sepsiszentgyörgyi rendőrök

Whatsapp-on és Facebook-on is elérhetők a sepsiszentgyörgyi rendőrök Kovászna megye

A sepsiszentgyörgyiek könnyebben érhetik el a helyi rendőrséget: az önkormányzat döntéseinek betartását biztosító rendfenntartók mostantól Whatsapp-on és Facebook-on is riaszthatók.

Az eddig használatos, ingyenesen hívható 0800800767-es szám továbbra is az elsődleges kapcsolattartási eszköz marad a Sepsiszentgyörgyi Helyi Rendőrség eléréséhez, ehhez társul most újdonságként, Whatsapp-felhasználók számára a 0739886992-es telefonszám, illetve a legnagyobb közösségi médiás felületen a facebook.com/sepsipolice cím. „Nyilvánvalóvá vált számunkra, hogy sok esetben könnyebb egy képpel, rövid videóval elmagyarázni gondokat, mint egy telefonbeszélgetéssel. A Facebook Messengere és Whatsapp alkalmazása könnyen használható, rengeteg embernek futnak a telefonján, és a rendőrségi feladatok végzését is meg tudják könnyíteni. Gondoljunk csak arra, hogy mennyivel könnyebb egy fotó segítségével beazonosítani egy helyzetet, helyszínt, kisebb-nagyobb szabálysértést – magyarázta az újítás lényegét Hadnagy István, a helyi rendőrség vezetője. A Facebook-oldalukra küldött információk és a Whatsapp-üzenetek is a szolgálatos diszpécserhez futnak be, ugyanúgy kezelik azokat, mint a zöldszámra érkező hívásokat.

Hirdetés
Hirdetés

Hadnagy hozzátette, a Facebook-ot eddig is használták kollégái, ha olyasmit láttak, ami a hatáskörükbe tartozik, mindenképp intézkedtek, most viszont egyrészt közvetlenül el lehet őket érni, illetve ők is tudunk információkat közölni. „Az utóbbi is nagyon hasznos, egyrészt mert az idén a városban zajló munkálatokkal együtt járó forgalmi változásokról is tudjuk tájékoztatni a lakosságot, illetve az ideiglenes útlezárásokat még egy további felületen tudjuk közölni” – mondta.

Az újítást a kézdivásárhelyi helyi rendőrség figyelmébe (is) ajánljuk – addig is a 0725 101 264-es telefonszámon lehet nekük jelezni, ha gondot észlelünk.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük