Felhívás!

Vállalkozók segíthetnek

Vállalkozók segíthetnek Kovászna megye

Szerda este a Kosztándi galériában több tucatnyi vállalkozó gyűlt össze, hogy a kézdivásárhelyi, A-osztályos kézilabdacsapat támogatásáról beszéljenek. A moderátor szerepét Hegedűs Ferenc, a Borudvar tulajdonosa töltötte be, mellette Bakk Vitális Kinga, a New Fashion és Zarah Moden készruhagyárak vezérigazgatója lobbizott a csapat támogatása érdekében.

Az igazgatónő kifejtette: Kézdivásárhely mindig össze tudott fogni egy jó cél érdekében, s reményét fejezte ki, hogy a jelen lévő üzletemberek is felkarolják a sportágat. A beszéde után egy kisfilmet is bemutatott, ami a szombati, a temesvári együttes ellenében játszott mérkőzésen született gólokat ismertette.

A bevezetés után Jakabos István nyugalmazott testnevelőtanár, a KSE kézilabdacsapatának edzője ismertette a csapat tevékenységét, elmondva azt is, hogy milyen nehézségekkel küszködnek, ki biztosítja az utánpótlást, melyek a célkitűzéseik, és mivel lehetne támogatni a kék-fehér mezben játszó együttest.

Imreh Zsombor, a kézilabda-szakosztály ügyvezetője köszönetét fejezte ki az eddigi támogatóknak az eddigi segítségért, és reményét fejezte ki, hogy a megbeszélésen jelen levő Tamás Sándor megyetanácselnök a háromszéki önkormányzat révén is felkarolja az együttest. A megyevezető kifejtette: állandó, önkormányzati támogatás nélkül egyetlen sportág sem érvényesül, s mivel látja, hogy szándék és jó lehetőség van arra, hogy Kovászna megyében egy ütős csapatot állítsanak fel, ezért jelenleg azt keresik, hogy törvényes keretek között miként tudnak ebben segíteni.

„Három tényező van: az akarat, a pénz és a jogi háttér, jelen pillanatban ez utóbbi tisztázása zajlik” – fogalmazott Tamás Sándor, aki szerint a kosárlabda mellett a kézilabda támogatása is a terveik között szerepel, viszont csak jövő évtől kezdődően. „Bár a szívem Kézdivásárhelyhez húz, a városi sport nem kaphat több pénzt, mint Háromszék más települései. Azt viszont meg tudom ígérni, hogy amennyiben megtaláljuk a számvevőszék által is elfogadott támogatási formát, akkor a megyei tanács nem hagyja cserben a csapatot” – summázott.

Az A-osztályban egyébként körülbelül 180 ezer lejbe – vagy ötvenezer euróba – kerül egy fél­évnyi tevékenység, ez azt is magába foglalja, hogy a csapat két hétvégén idegenben játszik, vagyis pénz szükségeltetik a szállításra, szállásra, étkezésre és más kiadásokra. <

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2017. szeptember 22., 8:49
    ÉRTÉKELÉS: 5

    Anno a kosarlabda csapatot cserbenhagyta, ugy a megyei tanacsa elnoke is mint a kezdivasarhelyi nagy vallalkozok, akik magasrol tesznek a sportra. (Tisztelet a kivetel). A kosarlabdacsapat orszagos szinten kivalo eredmeneyeket hozott es megsincs ez a nagy felhajtas a szponzorkeresesre.