Felhívás!

Több pénz szükséges

Jó úton halad a Kovászna megyei szociális-társadalmi feladatokat felvállaló intézményeinek és szervezeteinek kapcsolatépítése, amely ahhoz szükséges, hogy a munkájuk hatékonyabb legyen, illetve valahogy megoldják azokat a gondokat, amelyekre az államnak nem terjed ki a figyelme és a költségvetése. Harmadik találkozójukat ma a Diakónia Idősgondozó Szolgálatának székhelyén tartják.

Az ellátásra szoruló öregekkel, fogyatékkal élőkkel, elhagyott gyermekekkel, bántalmazott családtagokkal, bűnöző fiatalokkal, iskolaelhagyókkal foglalkozó intézmények, civil szervezetek munkatársai jobban meg szeretnék ismerni egymás tevékenységi területét, no és persze személyét, hogy egy aggályos helyzet felmerülésekor jobban tudjanak kommunikálni.

A mai program első részét egy bemutatkozó kör képezi, többek között várják a közösségi rendőrség, a gyermekjogvédelmi igazgatóság, a tanfelügyelőség, a közegészségügyi igazgatóság, a vöröskereszt, a Caritas, a Máltai Szeretetszolgálat képviselőit. Ezután a munkatársak szakmai képzésének problémakörét járják körül, hogyan, milyen erőforrásokkal lehetne megoldani, hogy az ápolók, koordinátorok, szociális munkások, csoportvezetők is akár szakmai, akár konfliktuskezelési, kommunikációs vagy időgazdálkodási téren fejlődjenek. Számukra a továbbképzésnek nagyon korlátozottak a lehetőségei, a kevés kurzus igen drága, a megyén kívül zajlanak, ezért olyan szakembereket keresnek, akár tapasztalt belső munkatársat, akik a szociális ellátásban ismert anyagi gondok miatt elérhető áron tartanának egy-egy tanfolyamot – mondta Tóth Anna, a Diakónia idősgondozó szolgálatának vezetője.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2017. szeptember 23., 12:19
    ÉRTÉKELÉS: -6

    mit gondolnak azok a rohadt vezetök hogy mi a nyugatiak chak dobjak ki a a nep penzet hogy maguk tancoljanak ,szobrokat epitsenek ,latok valaki hogy egy kicsi varoskanak 24 tanacsadoja van.Követelöznek kell a FOND EUROPIEN MINENNEK VEGE LESSZ .A szinhaz a legfontosabb akik nek az evi segely harommmillio lei mert az a primitiv polgarmesterük szereti a faschistoid elöadasokat.Csak igy tovab.