Felhívás!

Vállalkozóink sincsenek

Vállalkozóink sincsenek Kovászna megye

Egyre gyakrabban panaszkodnak az erdővidéki polgármesterek is, hogy hiába van pénze az önkormányzatoknak, hiába pályáznak munkálatokra, mert azokra – tisztességes – kivitelezőt nehéz kapni.

Legutóbb Baróton merült fel ilyen jellegű gond az iskolaépítéssel kapcsolatban. Meghirdették a munkálatot, melyre egyetlenegy ajánlat érkezett, a felsőrákosi Zöld Út Kft. a székelyudvarhelyi Viaduct Kft.-vel közösen nyújtott be ajánlatot, de hiányos volt a dokumentációjuk, így jelentkezésük elfogadása szóba se jöhetett.

– Hatalmas hiány van vállalkozókból. Hiába hirdetünk meg munkálatokat, a cégek nem jelentkeznek – fejtette ki Lázár-Kiss Barna polgármester.

Az iskolaépítés kapcsán sem tehettünk mást, újra kiírtuk a közbeszerzést, ezúttal május 27. a határidő, és reménykedünk, hogy ezúttal többen jelentkeznek a munkálatra.

A baróti tanács legutóbbi ülésen szóba került a városhoz tartozó bibarcfalvi iskola javításának szükségessége is. Az iskola néhány éve történt javításához Nagy István tanácsosnak volt hozzáfűznivalója: „Akkor terv és engedély nélkül a megyei tanfelügyelőség javíttatta meg az iskolát. Az eredmény látható” – mutatott rá Nagy.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.