Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Valaki tartja a hátát

Többször írtunk már a Deseuri R cég által létesített hulladéktelepről, amely Árapatak Botfalu felőli kijáratánál, a polgármesteri hivatal szomszédságában rútítja a környezetet immár 2017-től fogva. A napokban újabb nagy összegű büntetést kapott a cég.

A hulladéktelepet összefüggésbe hozzák a hírhedt Octavian Goga volt szociáldemokrata párti képviselővel, akit többek között ittas vezetésért, de adócsalásért, hamis számlák kiállításáért is felsőségre vontak a hatóságok. Ám a Deseuri R nevű cég nem az ő nevén szerepel, noha a falu közvéleménye és a községvezetés szerint is az övé.

Hirdetés
Hirdetés

Tény, hogy a szelektív hulladékgyűjtésre vállalkozó cég telephelyén évek óta semmi mozgás, sem gyűjtés, sem feldolgozás nem történik, a szemetet széthordja a szél, ezért már a környezetvédelmi felügyelőség is több ízben megbüntette és felszólította a fiatal adminisztrátort a telep felszámolására, a hulladék eltüntetésére, legutóbb tavaly júniusban. A határidő az év elején lejárt, a napokban már a bukaresti környezetvédelmi őrség felügyelői jártak ellenőrzésben Árapatakon, és március 11-én a tavalyi két bírság után egy harmadik, szintén 100 ezer lejes nagyságrendű büntetést róttak ki a cégre és újólag meghagyták, takarítsa el az össze hulladékot.

Nicolaie Cucu alpolgármester lapunknak elmondta, őt is nagyon zavarja ez az állapot. A faluban jelenleg nagy takarítási akció zajlik, de a cég telephelyére, mint magánterületre, nincs joga bemenni, pedig legszívesebben elrendelné az azonnali felszámolását és a szemét elhordását. Tudomása szerint a Deseuri R-től már megvonták a működési engedélyét, mégsem történik semmi konkrét dolog, megoldást már csak az RMDSZ-es Tánczos Barna környezetvédelmi minisztertől remél.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük