Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Örökbefogadásra biztatnak

Örökbefogadásra biztatnak Kovászna megye

Továbbra is helyszűkével küszködik a szépmezői kutyamenhely, annál is inkább, hogy a kóbor kutyák befogásával nem állhatnak le, mert a lakosság állandóan kéri a menhely munkatársainak segítségét.

Mint arról korábban már beszámoltunk, a hatósági ellenőrzések felhívták a szépmezői kutyamenhely működtetőinek figyelmét, hogy a kutyák számához mérten nem megfelelő terület áll a rendelkezésükre, magyarul helyszűke van, ezért a menhely a polgárokhoz fordult segítségért, arra biztatva a kutyabarátokat, ha tehetik, fogadjanak örökbe ebet, ugyanis a menhely hirtelen bővítése egyelőre nem járható út.

Hirdetés
Hirdetés

Lapunk érdeklődésére kiderült, a sajtóban megkongatott vészharang ellenére sem ugrott meg az örökbefogadások száma az elmúlt napokban, ami főként azért aggasztó, mert a lakossági riasztások egyre csak érkeznek, a kutyabefogások zajlanak, így kevés az esély a létszámcsökkentésre.

Egy hónap alatt mindössze 11 kutyát sikerült örökbe adni (átlagban eddig is ugyanennyit szoktak örökbe fogadni), ugyanakkor az említett időszakban tíz kutyát fogtak be, többnyire az Őrkő negyedből, illetve a város pereméről.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük