Felhívás!

Uzon legidősebb lakója

Uzon legidősebb lakója Kovászna megye

Az uzoni Fóriska Erzsébet néninek már negyedik éve visszatérő vendége február 14-én Ráduly István polgármester és Szabó Annamária alpolgármester: először századik születésnapján vittek tortát és virágot neki, idén viszont már a 103.-on.

A háborús időkben született nénit csak két héttel később, március elején anyakönyvezték, de így is, úgy is a község legidősebb lakója.

Erzsike néni ágyban fogadott. Egészséges, bár ereje már megfogyatkozott, nem magatehetetlen, szellemileg is ép, mondhatjuk, hogy irigylésre méltó helyzetben van, hiszen Dóra unokája szeretettel gondozza mindennap, a születésnapjára pedig dobostortát sütött. Mindketten nyernek e kapcsolatból: a néni otthon, saját házában élheti napjait, Dóra pedig bepillantást nyerhet a régi világba és tanulságos élettörténeteket hallgathat, olykor el is nevetgélnek ketten egy-egy hír, esemény kapcsán. Dóra elmondta, születésekor Erzsike néni volt ott, a nevét is ő adta.

A 103. születésnapot hamarosan a tágabb család is megünnepeli: bár Erzsike néni egyetlen nevelt fia meghalt, három unoka, hét dédunoka, négy ükunoka veheti körül. Van, amit ünnepelni: egy tisztességben, becsületben leélt életet, mely ma is tartást ad az idős asszonynak.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások