Felhívás!

Újraalakult az EMNP

Pénteken tartotta alakuló ülését a Erdélyi Magyar Néppárt zabolai szervezete, melynek a zabolai polgármesteri hivatal és művelődési ház épülete adott otthont. Az ügy pikantériája, hogy a kezdeményező, Hegyeli Zsolt, egykori RMDSZ-es alpolgármester azzal a felhívással hirdette meg a néppárt megalakulásának fontosságát, hogy legyen, akik „féken tartsák a Fejér Zsolt (zabolai RMDSZ-elnök) és Fejér Levente (MPP-s polgármester) által irányított társaság túlkapásait”.

Az ülésen alig voltak többen, mint húszan, ezeknek javát a helyi RMDSZ-esek alkották, akik kíváncsiak voltak, milyen túlkapásokra gondolt Hegyeli. Fejér Levente és Fejér Zsolt is megjelentek, hogy szembesülhessenek az ellenük felhozott vádakkal. A helyzet akkor mérgesedett el, amikor Hegyeli Zsolt nem akarta beengedni őket a helyiségbe, mert úgy vélte, az alakuló ülésre csak az mehet be, aki előtte aláírja az EMNP-be való belépési nyilatkozatot. Fejér polgármester felvilágosította Hegyelit, hogy a belépési nyilatkozatot azután szokták aláíratni az emberekkel, miután ismertetik a párt célját stb. Ugyanakkor, mivel a nevük meg volt említve a meghívóban, mindenképp joguk van megismerni az ellenük felhozott vádakat. Hegyeli szabotázsnak vélte a polgármester jelenlétét, meg is jegyezte, hogy szerinte azért ment oda a községvezető és néhány zabolai RMDSZ-es, hogy meghiúsítsák a párt megalakulását.

Az alakuló ülést (újraalakuló, mert pár éve Zabolán már működött az EMNP – a szerz. megj.) Bálint József, az EMNP Kovászna megyei elnöke vezette, aki nem mulasztotta el felróni Hegyelinek, amiért a meghívóban összemosta a szervezet megalakulását a Fejér Leventét és Fejér Zsoltot érintő vádaskodással. A Hegyeli által megfogalmazott túlkapásokról végül nem esett szó, így Fejér Leventét és Fejér Zsolt egy idő után elhagyták a gyűléstermet.

Az ülésen végül Hegyeli Zsoltot elnöknek, a zabolai Kádár Józsefet alelnöknek és vezetőségi tagnak a szörcsei Tóth András (egykori RMDSZ-es) helyi tanácsost választották meg.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2020. február 17., 18:01
    ÉRTÉKELÉS: -1

    Akkor hogy is van ez a javat az a bizonyos 5 emberbol alo csoport alkotta akik igazabol azert mentek mert lehet felnek valahol az igazsag kiderul de azert ahogy halottam sokra nem mentek csak most tudjak igazabol lassan az emberek merre megy a jatek