Felhívás!

Újabb két haláleset Háromszéken

Péntek délután online sajtóértekezleten ismertette a legfrissebb adatokat a Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház igazgatója, András-Nagy Róbert. A kórház összes alkalmazottját tesztelték, de mindenkit újratesztelnek a következő időszakban.

A péntek déli adatok szerint tizenhét, koronavírus-fertőzés gyanújával beutalt pácienst látnak el a megyei kórházban, köztük egy tizenegy hónapos csecsemőt. A csecsemő állapota jó, a tesztet elvégezték és várják az eredményt. A szüleivel együtt van kórházban, és amennyiben pozitív a kisbaba eredménye, kiterjesztik a tesztelést a szülőkre is – mondta az igazgató. Ugyanakkor negyvenkilenc betegnek lett pozitív a teszteredménye, ebből tizennégy fertőzöttet a brassói kórház ortopédiai és sebészeti osztályáról helyeztek át. Az elmúlt héten három személy esetében döntöttek a kiutalásról, akik hazamentek a kórházból.
Két haláleset történt a közelmúltban, egy bizonyított és egy koronavírus-gyanús személy hunyt el.

Csütörtökön egy brassói 63 éves fertőzött, pénteken reggel egy 66 éves háromszéki beteg hunyt el, mindketten többféle súlyos betegségben szenvedtek a koronavírus mellett is. A csütörtökön elhunyt esetről a kórházigazgató elmondta: ortopédiai gond miatt került a brassói kórházba, ott bizonyították nála a koronavírus-fertőzést, a sepsiszentgyörgyi kórházba a háttérkórház minőség miatt szállították. Az ortopédiai problémái mellett, hepatitisz B betegsége, veseelégtelensége, stroke-ja és kettes típusú diabétesze is volt. A pénteken reggel elhunyt pácienst egy nappal korábban helyezték át, őt a kézdivásárhelyi kórházból. Kézdin stroke-kal, baloldali bénulással kezelték, de magas volt a vérnyomása és túlsúlyos is volt.

A kórházmenedzser elmondta: hatvanhét kórházi alkalmazott tesztje pozitív, de egyelőre nem dolgoznak mindannyian, viszont a legtöbb munkatársuk tünetmentes. Azok esetében, akik két negatív teszteredmény után elhagyták a kórházat, de betegszabadságon vannak, jár a 100 százalékos fizetés ez idő alatt is. Az alkalmazottakat már mind letesztelték, de a szűrést folyamatosan végzik az újabb megbetegedések kiszűrése érdekében.

Az átszervezésekkel kapcsolatban András-Nagy Róbert elmondta: a kórház főépületében továbbra is a COVID–19-cel fertőzötteket gondozzák, a fertőzés gyanúja miatt beutalt betegeket pedig a fertőző épületében látják el. A kórház régi épületében más osztályok egy része és két műtő működik, az ortopédiai műtőt pedig korábban a fül-orr-gége osztály helyére költöztették.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások