A honlap többnyire a Kovászna megyében megjelenő Székely Hírmondó napilap írásait jeleníti meg, de csak részben azonos annak tartalmával.

Újabb akadály

Újabb akadály Kovászna megye

Egy hónapja kezdte el a sepsiszentgyörgyi Szakszervezetek Művelődési Házának kitakarítását több mint száz fiatal önkéntes azzal a céllal, hogy a jövőben ifjúsági találkozóhellyé alakíthassák a rendbe tett ingatlant. Most újabb akadályba ütköztek.

A fiatal csapat megpróbálja megmenteni az épületben található ingóságokat, ugyanakkor rendezni az ott talált könyvtár kiadványait, és otthonossá tenni az épületet. Bár az ingatlan tulajdonjoga tisztázatlan, a diákok remélik, mire kitakarítják, rendeződik a dolog, és többfunkciós épületként működhet majd.

Balázs Dániel, az önkéntes csapat vezetője arról tájékoztatott, hogy múlt héten ismeretlen tettesek gyújtottak tüzet az épület egyik szárnyában. Egy szőnyeg lángra kapott, és félő volt, hogy a tűz átterjed a könyvtárra is, amelyben több száz kiadvány található. A tüzet, amelyet valószínűleg illetéktelen behatolók gyújtották, végül a csendőrség segítségével oltották el, a szomszédos temetőből átvezetett vízzel. Az épületben több hajléktalan is tanyát vert, és bár a helyi rendőrség segítségével elküldték őket, mégis visszatértek – magyarázta Balázs Dániel.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
Múzeumba került az STV stúdió-felszerelése

Múzeumba került az STV stúdió-felszerelése

Volt egyszer Szentgyörgyön egy helyi tévéadás, amelyet 1995-től 2005-ig Szalló László működtetett Selectronik TV (STV) név alatt, és amelyre most nemcsak az egykori stábtagok emlékeznek szívesen, hanem azok is, akik látták műsoraikat. Csáky Ernő mérnöktanár kezdeményezésére a valamikori stúdió péntektől része a Puskás Tivadar Szakközépiskolában berendezett, általa alapított Távközlési Kismúzeumnak, és didaktikai célokat szolgál majd. Az avatón a hajdani munkatársak jó része jelen volt.

Dán nordmannfenyők Szentkatolnáról

Dán nordmannfenyők Szentkatolnáról

A karácsony közeledtével egyre többen kezdenek azon gondolkodni, honnan szerzik be a karácsonyfát. A székelyföldi erdők iránt fokozottabb érzékenységet tanúsítók előszeretettel fordulnak olyanokhoz, akik külföldről importálják az ünnep eme jelképét. Ez utóbbiak közé tartozik a szenkatolnai Bakk Zoltán is, aki kilenc év dániai munka után döntött úgy, hogy a székelyekkel megkedvelteti a nordmannfenyőt.