Felhívás!

FRISSÍTVE: Tűz ütött ki Komandón

FRISSÍTVE: Tűz ütött ki Komandón Kovászna megye

Kigyulladt egy lakóház Komandó Papolc felőli kijáratánál vasárnap délelőtt. A lángok több szomszédos épületre is átterjedtek. FRISSÍTÉS: Nyolc házat érint a tűz, 19 személy maradt fedél nélkül.

A helyszínen négy tűzoltóegység dolgozik a tűz eloltásán.

A Kovászna megyei katasztrófavédelmi felügyelőség (ISU) tájékoztatása szerint a tűz mintegy 600 négyzetméteres felületen pusztít, nyolc, összeépített lakóházat érintve. Ezek közül öt teljesen leégett, háromnak pedig a tetőzete vált a lángok martalékává. 

A házakban összesen 19 személy lakott, közülük három kiskorú (1, 6 és 17 évesek). Két személyt a református parókián szállásolnak el, 17-et rokonok fogadnak be.

Egy személy füstmérgezést szenvedett, de megtagadta a kórházba szállítást.

Részletekkel visszatérünk!

Ráduly István: most szolidaritásra van szükség

Kovászna megye prefektusa, Ráduly István a helyszínen tájékozódott a helyzetről. Facebook-oldalán közzétett bejegyzésében azt írta, minden érintett személynek még vasárnap este fedél lesz a feje fölött, ugyanakkor a szolidaritás fontosságát hansúlyozta.

“Tizennyolc személynek – köztük három gyereknek – gyakorlatilag mindene odaveszett abban a tűzvészben, amely vasárnap délelőtt ütött ki Kommandón. Személyesen győződtem meg arról, hogy már ma este mindenkinek fedél lesz a feje fölött, és örömmel láttam, hogy – bár a református egyház és a polgármesteri hivatal is felajánlotta segítségét – a szerencsétlenül járt embereket befogadták a rokonok és ismerősök. Most szolidaritásra van szükség: nem csak a romokat kell eltakarítani, de takaróval, ruhával, akár pénzzel is segíteni kell azokat, akik pórul jártak” – üzenete Ráduly István.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások