Felhívás!

Rafila: az új fertőzési esetek száma jövő héten elérheti a 25-28 ezret

Rafila: az új fertőzési esetek száma jövő héten elérheti a 25-28 ezret Románia

Alexandru Rafila egészségügyi miniszter azt mondta vasárnap a Prima TV műsorában, hogy jövő héten a Covid-fertőzések száma elérheti a 25-28 ezret naponta.

Rafila úgy vélekedett, hogy a napi esetszámok február 10-15-én érik el a maximumot. A vírus reprodukciós rátája ugyanakkor 1,25-re csökkent a január első hetében mért 1,87-ről. Egy fertőzött ember tehát átlagban 1,25 embert fertőz meg, amiből arra lehet következtetni, hogy jövő héten az új fertőzések száma elérheti a 25-28 ezret – mondta a miniszter.

Rafila ugyanakkor bírálta a közösségi médiában és televíziócsatornákon reklámozott készítményeket, amelyek forgalmazói azt állítják, hogy megvédenek a betegségtől. “Egész sereg úgynevezett egészségügyi kommunikátort látunk a tévében és a közösségi médiában, akik mindenféle terméket ajánlanak, hogy ne betegedj meg. Ezeknek a termékeknek zöme nagyon mérgező. Rendkívül furcsának tartom, hogy olyan emberek, akik ódzkodnak az oltástól, beveszik ezeket a termékeket, és ezzel veszélybe sodorják magukat” – tette hozzá az egészségügyi miniszter.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások