Hirdetés
Hirdetés

Törvénysértőkkel dacol a környezetőrség

Törvénysértőkkel dacol a környezetőrség Kovászna megye

A Kovászna Megyei Környezetőrség által novemberben Háromszék területén kiszabott pénzbírságok összege meghaladta az 55 ezer lejt, ez több mint kétszerese az októberi 25 ezer lejes összegnek.

Figyelemre méltó, hogy októberben 7, novemberben 8 pénzbírság volt, ami azt jelenti, a múlt hónapiak sokkal súlyosabbak! Pedig a novemberi pénzbírságok között nem szerepel az őrkői kirívó törvénysértés, amikor (már beszámoltunk róla) egy telken nagy mennyiségű műanyagot gyújtottak meg, eközben egy hűtőszekrényből is próbálták kiégetni a műanyagot, noha az szerszámokkal lefejthető lett volna, hogy a fémvázat ócskavasként értékesíthessék.

A hatóságok a 2021. évi 92-es számú sürgősségi kormányrendelet előírásainak értelmében bűnvádi eljárást kezdeményeztek egy elkövetővel szemben, és bírságolásra azért nem került sor, hogy később ne legyen felhozható mentségként a büntetéshalmozódás.

A háromszéki környezetőrség által kiszabott pénzbírságok összege 11 hónap alatt meghaladta a 767 ezer lejt, 7 cég működési engedélyét felfüggesztették. Év elejétől csaknem 300 be nem tervezett ellenőrzésre, terepszemlére került sor, a tematikus (valamilyen konkrét előírás tiszteletben tartását vizsgáló) ellenőrzések száma 59 volt, ezen kívül volt 7 másféle tervezett terepszemle. A környezetőrség 47 lakossági bejelentést vizsgált különböző helyszíneken, 8 esetben pedig a felügyelők ők maguk észleltek utazás közben szabálysértéseket. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2022. december 12., 18:30
  ÉRTÉKELÉS: 2

  Büntessenek csak! A szemét mindent vesz fel árkok ,patakok,folyók,erdők stb.kevés ez ahoz ,hogy a parasztnak bevésődjön a fejébe, több erőfeszitést igényel ez a dolog sokkal.Amúgy a beszedett bírságokból fedezhetnék a takarítást is! vagy az nem számit?

 • User
  Dátum: 2022. december 13., 17:28
  ÉRTÉKELÉS: 0

  Annak idején a bodoki polgármester odatette a,, törvénysértőket” dolgozni Aztán egy hasznos idióta libsi liba feljelentette a polgármestert! Azóta nem dolgoznak,, a törvénysértők”, mert nekik csak jogaik vannak és ingyen pénz a mi adónkból. Hálából szemetelnek!