Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Új pályázat kiírásáról döntöttek

Új pályázat kiírásáról döntöttek Kovászna megye

Születésének 200. évfordulóján, a Petőfi-emlékévben szeretett volna szobrot állítani a magyar költészet nagyjának Sepsiszentgyörgy Önkormányzata. A városvezetés fontosnak tartja, hogy legyen Sepsiszentgyörgyön Petőfi-szobor, és az elnyerje a lakosság tetszését is, hogy mindenki magáénak érezhesse a költőóriás örökségét.

Mint az a közösségi médiában megfogalmazott hozzászólásokból is kiderült, Petőfi Sándor alakja, szimbolisztikája ma is meghatározó erejű, rendkívüli helyet foglal el a lakosság szívében a róla kialakított kép. Az önkormányzat figyelembe veszi az igényeket, ezért új pályázat kiírásáról döntött a szobor megvalósítása érdekében. Az eredeti kiírás nem a szabadságharcost, forradalmárt helyezte előtérbe, hanem az embert – erre érkeztek a pályamunkák is. Az új pályázati kiírás kiegészül a Petőfire és a korra jellemző je­gyekkel, részletekkel – a lakosság által megfogalmazott elvárásokra való tekintettel.

„Egy szakmai grémium által meghatározott sorrendet soha nem fogok megváltoztatni, de a lakosság véleményét is szeretném figyelembe venni. Nagyon várom azt a pillanatot, amikor Sepsiszentgyörgyön fejet hajthatunk költőóriásunk előtt. Nemzeti költőnk és városunk is megérdemli!” – fogalmazott Antal Árpád polgármester a szoborügy kapcsán.
Ezért született meg az a döntés, hogy rövidesen sor kerüljön egy új, módosított pályázat meghirdetésére.
(városházi közlemény)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások