Felhívás!

Többtucat ház lángolt

Többtucat ház lángolt Kovászna megye

A Kovászna megyei tűzoltóság a téli fűtési időszakban időszerűvé váló tűzvédelmi óvintézkedésekre, ezek betartásának fontosságára hívja fel a figyelmet. Megyénkben a tűzesetek jelentős részét idén a lakóházaknál jegyezték.

A tűzoltóság közleményben hangsúlyozza, hogy a téli fűtési időszakban megugrik a lakóházaknál, gazdaságokban jegyzett tűzesetek száma. Tavaly október és idén március között a háromszéki tűzoltókat összesen 176 tűzesethez, tűzvészhez riasztották, és ezekből nem kevesebb mint 78 alkalommal a lakóházaknál, gazdaságokban pusztítottak a lángok.

A közlemény felhívja a figyelmet, hogy évente legalább egy alkalommal, kötelező módon a téli fűtésszezon előtt ellenőriztetni kell a fűtésrendszerünket.

Kötelező a kémények tisztíttatása, ezek megfelelő hőszigetelése, javítása, karbantartása. Tilos a hibás kályhák, fűtőrendszerek, elektromos melegítők használata, illetve kerülni kell ezek „rögtönzött javítását”. Az ilyen rendszerek javítását csakis szakcégekre, engedéllyel rendelkező szerelőkre bízzuk!

Ha az elektromos biztosítékunk kiég, ne helyettesítsük ezeket más paraméterű, nagyobb terhelést elbíró biztosítékokkal, csak a megadott, megfelelő technikai értékűekkel. Nagyon fontos, hogy ne hagyjuk felügyelet nélkül a működő, feszültség alatt lévő elektromos melegítőket, hőgeneráló szerkezeteket, illetve gyermekektől tartsuk távol ezeket.

„A megelőzéssel, az óvintézkedések, figyelmeztetések betartásával javainkat, egészségünket és sok esetben életünket óvhatjuk meg!” – összegeztek a háromszéki tűzoltók.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.