Felhívás!

Röviden

Miért késik a fizetés?

Gondok vannak a baróti kórháznál, késnek a fizetések, adta tudtunkra olvasónk, arra kérve, járjunk utána mi áll ennek hátterében. A fizetéskésés okát Vasile Neagovici-tól a Sanitas egészségügyi szakszervezet vezetőjétől tudakoltuk meg, aki úgy véli, elképzelhetően bürokratikus akadályok állnak e mögött, vagyis a pénzt a biztosítópénztár kiküldte a baróti polgármesteri hivatalnak, ott azonban a költségvetés-módosítást nem hagyták még jóvá. Erre tudtunkkal pénteken, egy rendkívüli tanácsülés alkalmával kerül sor. Ráadásul a hivatal könyvelőségi irodájának tevékenysége is akadozott a járvány miatt, ez is közrejátszhatott a késlekedésben – mondta Neagovici, hozzáfűzve, hogy amióta ő látja el a szakszervezet vezetését, először fordul elő ilyen malőr. Az ügy kapcsán a baróti polgármesteri hivataltól is szerettünk volna érdeklődni, azonban érdemi időben nem válaszoltak kérdésünkre. (bf

Alpolgármesterek Erdővidéken

Nagyjából minden községben megtörténtek az alpolgármester-választások, így az önkormányzatok előtt szabad lett az út a következő négy év megvalósításai felé. Azért csak nagyjából, mert Bölönben például még a polgármesterré választott Sikó Imre tanácsosi helyét átvevő póttagot sem sikerült beiktatni, nemhogy az alpolgármestert. „Erre legkésőbb péntekig van lehetőségünk, akkor jár le ugyanis a választásoktól számított 60 nap” – tudtuk meg Sikó Imrétől, aki hozzáfűzte, hogy a település gondjait csak tetőzi az ott melegágyra találó koronavírus, jelenleg ő maga is házi elkülönítésben van.

Bardocon az alpolgármesteri feladatokat korábban is ellátó Kolumbán Sándort választották újra a község második emberének, aki egyébként az RMDSZ tanácsosi listáján is a második helyet foglalta el a választásokkor. Nagyajtán sem tört meg a folytonosság: Barabás András folytathatja az alpolgármesteri teendők ellátását. Vargyason a tanácsba RMDSZ-es színekben bejutott Gábor Zoltánt nevesítették a tisztségre, és őt is választották meg. Baconban, ha a papírforma szerint alakul a dolog, akkor Konsza András Emil lehet ott is a régi-új alpolgármester. (böjte)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.