Hirdetés
Hirdetés

Tizenharmadik alkalommal rendeznek Tavaszi Zöld Napokat

Tizenharmadik alkalommal rendeznek Tavaszi Zöld Napokat Kovászna megye

Április 21–23-a között Kézdivásárhelyen tizenharmadik alkalommal rendez Tavaszi Zöld Napokat a helyi Zöld Nap Egyesület.

 

Az „Egy nap a holnapért, a klímáért! Létünk alapja az élővilág változatosságának megőrzése” jelmondattal fémjelzett háromnapos rendezvénysorozat pénteken 11 órakor szemétgyűjtési akcióval kezdődik a Penny Market melletti játszótéren. A folytatásban 16 órakor a sportszálló társalgójában civil kerekasztal-beszélgetést rendeznek, mely keretében az Év civil szervezete és az Év önkéntese pályázati kiírást ismertetik a résztvevőkkel. A nap zárásaként 18 órától az érdekeltek a sportcsarnok parkolójában a Kendu Egyesülettel közösen kerékpárügyességi-versenyen bizonyíthatják rátermettségüket.

Szombaton, a Föld napján tizenegy órakor a helyi sportirodával karöltve a Kicsid Gábor Sportcsarnokban szervezett amatőr asztalitenisz-bajnokságra várják a jelentkezőket, majd 19 órától a Vigadó Művelődési Ház Dísztermében örmény nemzeti estet rendeznek, melynek házigazdái Alik Mazmanyan és Mariam Evanesyan, a Heal the earth, reloaded edition II projekt ESC önkéntesei lesznek.

Vasárnap 11 órától a Vigadóban előadásokat hallhatnak az érdeklődők. Borsó Andrea, Fábián Edina, Füstös Orsolya, Keresztes Noémi, Szabó Tímea-Barbara, a Bod Péter Tanítóképző Turoczi Andrea pedagógus által felkészített diákjai Kézdivásárhely, mint ökováros címmel, Kocsis Enikő táncoktató A T(ánc)-vitamin jótékony hatásairól, Nagy Lajos fotóművész a természetfotózásról, Szántó József mézeskalácskészítő népművész a hagyományos mézespogacsa fortélyairól, Kozma Orsolya dietetikus a maradékmentésről és fenntartható táplálkozásról, míg Hodor Andrea kézműves kisvállalkozó a süthető gyurmáról szól.

Ugyanott a rendezvénysorozat záró mozzanataként a résztvevők 14 órától megtekinthetik a Bod Péter Tanítóképző bútorfestő szakkörén készült alkotások kiállítását.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2023. április 20., 17:09
    ÉRTÉKELÉS: 7

    A sok,, szocsiál asszisztált” végignézi, ahogy pár,, öntudatos polgár ” összeszedi a szemetet… Aztán megy tovább az egy… Ők szemetelnek az ingyen pénzért hálából, cserébe mi meg ingyen összeszedjük… Ez pár évtizede még elképzelhetetlen volt, akkor még normális volt a társadalom és racionálisak az emberek… Éljenek a zöldek, kékek,rózsaszínek és a többi agymosott!