Felhívás!

Tesztelik a kórházszemélyzetet, bővítik a felszerelést

Tesztelik a kórházszemélyzetet, bővítik a felszerelést Kovászna megye

Tamás Sándor tanácselnök, András-Nagy Róbert kórházmenedzser és Rosu-Mátyás orvosigazgató szerda délelőtti videokonferencián tájékoztatta a sajtót a legújabb járványügyi fejleményekről, illetve a Fogolyán Kristóf megyei sürgősségi kórházban zajló folyamatokról.

Mint megtudtuk, a kórház megkötötte a Pro-Vitam magánklinikával a szerződést 1000 teszt elvégzésére. Elsősorban az egészségügyi személyzetet tesztelik, közülük leghamarabb a fertőzéseknek leginkább kitett dolgozókat a sürgősségi osztályon, a radiológián, az imagisztikai és a fertőző osztályon.

Tamás Sándor elmondta, a Kovászna Megyei Tanács a megyei, illetve a Szentgyörgyről átirányított szülészeti és nógyógyászati esetek miatt igen leterhelt kézdivásárhelyi, illetve a baróti kórháznak is támogató programot dolgoztak ki. Hasonlóképpen a megyében dolgozó 103 családorvost is segítik fertőtlenítő- és védőeszközökkel, ha az önkormányzatok kérik.

Jelen pillanatban 14 bizonyított koronavírusost és 5 gyanús esetet látnak el a kórházban – közölte Rosu Mátyás a mindenkit leginkább érdeklő tényt – mint mondta, elég sok fertőzésgyanús beteg kezdett jelentkezni a sürgősségen.

 Jó hírt közölt András-Nagy Róbert kórházmenedzser: kedd estétől feloldották az intenzív osztály karanténját, az ott dolgozó 38 személyből 28 visszatérhetett a munkába, mivel teszteredményeik negatívak. Két és félszeresére növelik a kórház oxigénellátottságát, üzembe helyeztek egy komputer-tomográfot, jövő héten a másikat is elindítják.

Egy orvos, egy asszisztens és egy ápoló adta be a napokban a felmondását a járvánnyal összefüggésben, tudtuk meg a sajtótájékoztatón. Az előbbi esetben tulajdonképpen közös megegyezésről van szó, az idős, fertőzésnek kitett orvos a háttérből továbbra is segíti a kórház munkáját.

A részletekre visszatérünk holnapi lapszámunkban.

 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások