Felhívás!

Terelőutat is terveznek

Tegnapi soros ülésén a kézdivásárhelyi tanács az idei költségvetésről is döntött, ugyanakkor új városgazdálkodási osztály létrehozására is rábólintottak a testület tagjai.

Az ülés elején három, pályázatokkal kapcsolatos határozattervezetet levettek a napirendről, a projekteken apró módosításokat kell eszközölni, így azokról egy rendkívüli ülésen fognak szavazni. A testület rábólintott néhány, részvételi költségvetésre vonatkozó intézkedésre, elfogadták Kézdivásárhely municípium múlt évi pénzügyi zárómérlegét, és az a határozat is átment, ami a város 2019-es évi költségvetési többletének idei felhasználásáról szólt, a közel négymillió lejből jut fejlesztésekre, az oktatásra és a kórháznak is.

Bokor Tibor polgármester közel fél órán át sorolta, hogy miből áll a költségvetés, mire akarják idén költeni a pénzt. Az idei költségvetést 52 millió lejes bevételi és 55 milliós kiadási oldallal állították össze, a működési költségek közel 35 millió lejt emésztenek fel, a fejlesztési oldalon 17 millió lej áll rendelkezésre a bevételi tételnél, a kiadásoknál ez utóbbi már 20 millió lejre módosul.

Sok út felújítását látták elő, ugyanakkor jelentős összeget fordítanak a víz- és csatornahálózat bővítésére és felújítására is. Ez utóbbira ötmillió lejes támogatást kaptak a megyei tanácstól, viszont az elöljáró szerint a megyei szolgáltató uniós pénzeket akar megpályázni, azzal több tucatnyi utcában cserélnék ki a vízcsöveket. Idén a város a megyei tanáccsal közösen egy nagyszabású projektbe vágna bele, mintegy hat kilométeres terelőutat terveznek, ami Sárfalva irányába tehermentesítené a forgalmat. Ennek nyomós oka van: a városon naponta 15 ezer autó halad át. Az uszoda módosított tervei a vidékfejlesztési minisztériumban vannak, bár tárcavezető nélkül a tevékenység le van bénulva, de előbb utóbb lesz valami belőle – bizakodott Bokor Tibor.
A testület egyhangúlag elfogadta az idei büdzsét.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások