Felhívás!

Már nő a gomba

Már nő a gomba Kovászna megye

Idén először szerda este a Bod Péter Megyei könyvtárban találkoztak a László Kálmán Gom­bász­egyesület tagjai, hogy vetített képekkel idézzék fel a tavalyi nyári gombásztábor hangulatát, és megalapozzák az ez évi, Székelyvarságra tervezett rendezvényt.

Mivel a Székely Nemzeti Múzeumban megkezdődtek a felújítási munkálatok, megszokott gyülekezőhelyük, a Bartók-terem helyett a könyvtárban találtak új otthont a gombászok.
Az egyesület elnöke, Zsigmond Győző elégtétellel sorolta a tavalyi tábor fegyvertényeit: közel 150 résztvevő, 290 beazonosított gombafaj, neves szakértők, többek között Rimóczi Imre, Pál-Fám Ferenc mikológusok jelenléte.

A tábor népszerűségét jelzi, hogy legtöbben már egyik nyárról a másikra lefoglalják a helyüket, míg újak is számot tartanak a részvételre. Lassan gond kezd lenni olyan természetközeli helyet találni, ahol ennyi embernek szállást, ellátást lehet biztosítani, anélkül, hogy nagyon szétszórnák őket. A varsági tábor névsora már 132 embert tartalmaz, ez így is több, mint amennyinek szállóhely van a közeli panziókban, de sátorral is jönnek – mondta Zoltán Sándor gombaszakértő. A legközelebbi alkalommal tavaszi gombákról (kucsmagomba, piros csészegomba, júdásfüle) tartanak ismertetőt az egyesület szakértői. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.