Felhívás!

Varrógépes csalót lepleztek le a háromszéki rendőrök

Varrógépes csalót lepleztek le a háromszéki rendőrök Kovászna megye

Erdély-szerte, Románia-szerte évtizedek óta sok áldozatot szedő szélhámosság bukkant fel ismét Háromszéken. A Sepsiszentgyörgyi Bíróság mellett működő ügyészség közleményének tanúsága szerint bűnvádi eljárás indult Nicolae-Florin Stoica ellen. A vád csalási kísérlet, és azért “csak” kísérlet, mert a tettenérés módszerével idejében leleplezték, kiszemelt “ügyfele” éber volt.

Az eset sablonszerű. A vádlott férfi 70 ezer eurót ajánlott a világmárkaként is jegyzett régi varrógépért. Amikor valaki komoly szándékkal jelentkezett az apróhirdetésére, N.-F. S. azt mondta, megveszi a gépet, de előbb gyártói hitelességi bizonylatot kér. Rögtön hozzáfűzte, tudja, hol lehet beszerezni a tanúsítványt, amelynek ára 10 ezer euró. Megbeszélték a találkát, ahol a csaló cinkosa jelent meg, hogy a papírt átadja és a 10 ezer eurót átvegye. Az előzőleg értesített rendőrök tetten érték, ez az egyik fő bizonyíték a csaló és a társa ellen.

A Kovászna megyei rendőrség tájékoztatása szerint a csalási kísérletről egy 21 éves előpataki nő értesítette a hatóságokat.

A vádlott hatósági felügyelet alá került október 4-én, ügye a bíróságon folytatódik, a végleges ítéletig joga van az ártatlanság vélelméhez, közli az ügyészség.

A többféle változatban ismert varrógépes csalás kapcsán a hatóság és a sajtó is többször felhívta a figyelmet, a káprázatos nyereség gondolata miatt már akadtak olyanok, akik hiszékenyen kifizették a “tanúsítvány” árát, a több ezer eurót, és az volt a csalók zsákmánya, eltűntek vele, a varrógép nyilván nem is érdekelte.

(bl)    

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2019. október 4., 18:34
    ÉRTÉKELÉS: 4

    Vagy 20 évet ha adnának akkor a rabtársak fűzögethetnék az ilyeneket! Komoly rablóbandát is fogtak le környékünken, azok is mind szabadlábon vannak! Ez RO!😤