Felhívás!

Szúnyogirtás repülőről

Tegnap a kézdivásárhelyi önkormányzat udvarán tartotta meg a karantén-időszak utáni első, testközeli ülését a helyi döntéshozó testület. A megbeszélésen többek között a szúnyogirtás is terítékre került.

A rendes tanácsülésen ezúttal személyesen is részt vett a tanácsosok egy része, akik Bejan András elnökletével tárgyalták át a közel kéttucatnyi napirendi pontot. Terítékre került különböző intézmények organigrammája, városövezeti terv elfogadása, de szó esett a szúnyogirtásról is.

Bokor Tibor polgármester kifejtette: a rengeteg eső után időszerű a rovarok irtása. Molnár Zoltán nyujtódi falusifelelős érdeklődésére kifejtette: Kézdivásárhely történetében először repülőgépről végzik majd el a kellemetlen szúnyogok irtását, szakcéget bíztak meg ezzel. Az elöljáró reményei szerint legalább egy 700 hektáros területet sikerül majd permetezni olyan szerrel, ami bevizsgált, így nem káros sem az emberekre, sem a környezetükre. Ezt azért nyomatékosította, mert Molnár aggályait fejezte ki a méhpusztulás miatt, meglátása szerint az ilyenszerű kártevőirtás nem tesz jót az amúgy is pusztuló méhpopulációnak. Bokor szerint a permetezésre akkor kerül sor, amikor mind az emberek, mind a méhek még pihennek, vagyis az éjjeli–hajnali órákban végzik el ezt a munkálatot. Hozzátette: Kézdivásárhelyen vélhetően a sűrű növényzettel rendelkező területeken, így többek között a parkokban lesz kézi permetezés.

A különféléknél a vírushelyzet is terítékre került. Dr. Kelemen András volt kórházmenedzser felhívta a kollégái és a sajtón keresztül a lakosság figyelmét: a számok alakulását nézve Románia vörös zónává válik, a fertőzésveszély nemhogy elmúlt volna, hanem éppenséggel erősödött. Az orvos szerint továbbra is fokozottan szükséges az alapvető higiéniai előírások betartása.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.