Hirdetés
Hirdetés

Szükség volt erre

Új közösségi házat adtak használatba Barátoson december 9-én, hétfőn. Az egykori szövetkezeti üzlet épületéből kialakított ingatlant LEADER-programból újította fel a helyi önkormányzat.

Az 1960-as években épült, a polgármesteri hivatal szomszédságában található ingatlanban régen üzlet és falatozó működött, majd a ’90-es években a barátosi fúvószenekar próbatermeként szolgált. A nagyban megrongálódott és megüresedett létesítményt 2008-ban az orbaiszéki község önkormányzata megvásárolta azzal a céllal, hogy közösségi házat hozzon létre a helyiek számára.

Az átadóünnepségen Tánczos Szabolcs, Barátos polgármestere elmondta, másfél évig tartott az újjáépítési munkálat. A korszerű közösségi ház 270 négyzetméter alapterületű, száz személy kényelmes befogadására alkalmas nagy és egy kisebb termet, valamint mellékhelyiséget és konyhát foglal magába, valamint egy, az önkormányzat archívumát őrző kisebb terem, és egy újonnan létrehozott hőközpont is helyet kapott az épületben. A beruházás összértéke 85 ezer euró, melyből 25 ezer euró a helyi és a megyei önkormányzat hozzájárulása.

Hirdetés
Hirdetés

„Az új ingatlanra már rég nagy szükség volt, hiszen a községnek nem volt egy rendezvény- vagy gyűlésterme. Az itt megtartott hentes- és mészárosképzés, valamint pár más kisebb rendezvény során is bebizonyosodott, hogy hasznos az ingatlan, és értékeli a közösség. Összefogás révén sikerült felújítanunk az épületet: köszönet illeti a megyei önkormányzatot a nagylelkű támogatásért, a sepsiszentgyörgyi Bit Com Kft.-t a precíz munkáért, sok munkát fektettek be a polgármesteri hivatal alkalmazottai és az önkormányzati képviselők, köszönet a Progressio Egyesületnek, valamint a munkálatokat felügyelő Manases Sándor mérnöknek” – fogalmazott a polgármester. 

(Kovászna Megye Tanácsának sajtóirodája)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük