Felhívás!

Szerdától minden sepsiszentgyörgyi diák visszatérhet az iskolapadba

Szerdától minden sepsiszentgyörgyi diák visszatérhet az iskolapadba Kovászna megye

Egy ezrelék alá csökkent a koronavírus fertőzöttségi ráta, így szerdától minden sepsiszentgyörgyi diák az 1-es (zöld) forgatókönyv szerint mehet iskolába – közölte a Kovászna megyei tanfelügyelőség.

Kedden 0,84 ezrelék volt az incidencia a megyeszékhelyen, így szerdától az V-VII. és a IX-XI. osztályos diákok is áttérnek a jelenléti oktatásra. Az említett osztályok tanulói több mint fél éve, november 9-e óta tanultak online.

Sepsiszentgyörgy mellett zöld forgatókönyvre térnek át szerdától a maksai diákok is. Ugyanakkor Nagyajtán, Bereckben és Esztelneken az eddigi zöld helyett sárga forgatókönyv lép életbe. Ennek eredményeképp a május 19-21. közötti időszakban 614 V-VII. osztályos tanuló fog online oktatásban részesülni a megye 14 településén.

A tanfelügyelőség felhívja a figyelmet, hogy az oktatási intézményekben továbbra is kötelező a koronavírusos megbetegedések megelőzését célzó intézkedések betartása: az osztálytermekben való maszkviselés, a kézfertőtlenítés, valamint a szünetek eltolása.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.