Felhívás!

Szennyvíz folyt az udvarokra

Szennyvíz folyt az udvarokra Kovászna megye

A vasárnapi esőzés miatt a kovásznai Dózsa György és Patak utcában levő szennyvízvezeték nem bírta befogadni a nagy volumenű zuhét, emiatt több portára is befolyt a bűzös lé.

Pál Lajos, az utca egyik lakója, akinek az udvarára befolyt a szennylé, lapunknak elmondta: sajnos, ez már nem az első eset, amikor nagyobb csapadékmennyiség hull, mindig elárasztja a környéket. Hogy mentsék a menthetőt, értesítették a hatóságokat: a helyi önkéntes tűzoltók, illetve a Közüzemek Rt. munkatársai elkezdték a patakba szivattyúzni a vizet, tegnap még dolgoztak vele. Az utca lakói szerint a vezeték cseréje lenne a megoldás.

Gyerő József polgármester is tud az esetről, és tegnap, immár sokadik alkalommal, újra átiratban értesítette a Közüzemek Rt. vezetőségét, felszólítva őket a helyzet megoldására.

– A sajtó hasábjain keresztül, nyilvánosan is kérem, mielőbb találjanak megoldást a problémára – fogalmazott a polgármester, megjegyezve, hogy az utóbbi három évben a szolgáltatóval közösen hasonló gondot már orvosoltak. Kozsokár Attila, a Közüzemek Rt. igazgatója megerősítette: a gyűjtővezeték nem bírta befogadni a nagy mennyiségű vizet, felmérik a kiadásokat, és kicserélik a szóban forgó vezetéket.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások