Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Tűzoltókat ünnepeltek

Tűzoltókat ünnepeltek Kovászna megye

Május 4-e Szent Flórián, a tűzoltók védőszentjének ünnepe, ugyanakkor világszerte a tűzoltók napja. A háromszéki lánglovagokat kérdeztük, miként ünnepelnek, kikre emlékeznek ilyenkor.

Hirdetés
Hirdetés

Tolvaj Marius, a Kovászna megyei tűzoltóság szóvivője elmondta, Háromszéken több mint háromszáz tűzoltó munkával tisztelgett a jeles napon.

– Ausztráliában 1999-ben ezen a napon halt meg öt tűzoltó, miközben egy rettenetes tűzvészt iparkodtak megfékezni. A világ számos részéről érkező javaslatra május 4-e ezért a tűzoltók világnapjává vált – részletezte.

Elmondta, Háromszéken hosszú idő óta egyetlen áldozatot követeltek a lángok, hiszen itt nem alakultak ki katasztrofális méretű tűzvészek. Ugyanakkor a Kovászna Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség (ISU) minden évben lerója tiszteletét Popiuc Vasile tűzoltó emléke előtt, aki 1969. augusztus 25-én halt hősi halált Szentivánlaborfalván. A településen a malomban csaptak fel a lángok, Popiuc pedig, miközben a helybéliek segítségére sietett, oltás közben bent rekedt.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük