Soron a lucernatermesztők támogatása is

Soron a lucernatermesztők támogatása is Kovászna megye

Nemrég a vargyasi Tánczos György panasszal kereste meg szerkesztőségünket, miszerint nem kapta még meg az agrártámogatást 1,5 hektáros földjére, melyet lucernával vetett be. A gazdát az érdekelte, vajon miért késik számára a kifizetés, lévén, hogy más mezőgazdászok már megkapták a pénzt.

Mint mondta, a helyzet felől a kifizetési ügynökségnél is próbált érdeklődni, de nem kapott választ. Mi felhívtuk a megyei kifizetési ügynökség igazgatóját, Marius Popicát, aki érdeklődésünkre közölte, a lucernára a támogatásokat egyelőre nem fizették ki. Jelenleg épp várják az értesítést, hogy pontosan mennyi is a támogatás összege a lucernaföldekre, amint ez tisztázódik, következnek a kifizetések.

– Várhatóan e hét folyamán már tudjuk utalni ezeket a támogatásokat is – mondta az igazgató.

A Mezőgazdasági Minisztérium honlapja szerint a lucernatermesztő gazdáknak idén maximálisan 11,8 millió eurót tudnak kifizetni országszerte, az ún. összetett növénytermesztői támogatáscsomagban, melynek értéke csak nőtt az utóbbi években. Úgy tudjuk, míg 2017-ben hektáronként 65 euró járt a lucernatermesztőknek, idén a különböző átcsoportosításoknak is köszönhetően az összeg várhatóan nagyobb lesz.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2019. június 4., 16:35
  ÉRTÉKELÉS: 10

  Vicces!😁
  23 éve dolgozok, eleinte apró pénzért, most valamivel többért, végzettségemnek köszönhetően!
  Legalább 10-15 éve 1ebet sem hallunk mint támogatások! Támogatják a cigányt,a juhászt, a földművest, horribilis összegekkel! Sok 8 osztályos szemianalfabéta 1szeri pályázattal többet zsebel be mint én életem végéig tisztességes munkával! Van olyan is aki milliókat is kap igaz azok a régi rendszer üdvöskéi! Gratulálunk😤