Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Sepsiszentgyörgy mindennapi hőseit keresik

Sepsiszentgyörgy mindennapi hőseit keresik Kovászna megye

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata odafigyel azokra a mindennapi hősökre, akik kedvességükkel, figyelmességükkel, segítőkészségükkel, tudásukkal járulnak hozzá ahhoz, hogy Sepsiszentgyörgy egyre jobb hely legyen. Ezért közösségi jelölés és közönségszavazás útján díjazza Sepsiszentgyörgy legjobbjait. A kezdeményezést Antal Árpád polgármester és Antalka Erika, a Városimázs iroda munkatársa mutatta be.

Többször mondtam már, hogy nem én vagyok a közösség egyetlen vezetője, mert sokan mások, más szakterületek képviselői vezetik és alakítják ezt a közösséget. Nagyon sok olyan ember van ebben a városban, akik nem kapnak elég nyilvánosságot, de akik a munkájuk végzése közben hozzáállásukkal szebbé teszik a napjainkat. Egy taxisofőr, egy intézmény kapusa, egy villanyszerelő, egy fodrász vagy egy eladónő, aki azzal, hogy rád mosolyog vagy segít neked, jobbá teszi ezt a közösséget. Szeretnénk megtalálni ezeket az embereket, a mindennapi hősöket, akik segítenek abban, hogy ez a közösség jobbá váljon. Szeretnénk őket megjutalmazni és megköszönni nekik, hogy léteznek, és ezzel talán másokat is motiválni fognak arra, hogy jobbak legyenek” – mondta Antal Árpád polgármester.

Ezért hozta létre az önkormányzat a www.bestofsepsi.ro (Sepsiszentgyörgy legjobbjai) című honlapot, ahol kilenc kategóriában lehet nevezni szeptember 14-től október 5-ig olyan személyeket, akikről a felterjesztők úgy gondolják, hogy jobbá teszik a várost.

Hirdetés
Hirdetés

Azokat az embereket keressük, akik hozzáadott értékkel végzik a munkájukat: mosollyal az arcukon, egy-egy barátságos, kedves szóval, segítőkészséggel, odafigyeléssel. Hiszen mindannyiunknak másképp telik a napja, ha ilyen emberekkel találkozunk. Ezzel a kezdeményezéssel arra szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy ne menjünk el az ilyen emberek mellett, vegyük észre és díjazzuk őket” – hangsúlyozta Antalka Erika. (Fotó: Sepsiszentgyörgy Önkormányzata)

Az alábbi kategóriákban várjuk a jelöléseket, a példák nem merítik ki a szakterületeket, ezek csupán szemléltető jellegűek:

 1. Eladók, vendéglátásban dolgozók (bolti eladó, pincér, szakács, báros stb.)

 2. Különféle szolgáltatásokat nyújtó személyek és szakemberek (taxisofőr, fodrász, kapus, asztalos, villanyszerelő stb.)

 3. Egészségügyben dolgozók (orvos, asszisztens, gyógytornász stb.)

 4. Művészek és kreatív, kommunikációs szakemberek (színész, képzőművész, fotós, zenész, újságíró, rádiós stb.)

 5. Oktatók és nevelők (óvónő, tanítónő, tanár, egyetemi tanár, professzor stb.)

 6. Sportolók, edzők

 7. Egyházi elöljárók, egyházközség aktív tagjai

 8. A város biztonságáért dolgozók, vészhelyzet-kezelők (mentős, tűzoltó, rendőr, csendőr stb.)

 9. Aktivisták, önkéntesek, szociális munkások stb.

Egy kategóriában kizárólag egy személyt nevesíthetnek egy IP-címről, ezt a főoldalon tehetik meg a jelölés gombra kattintva, egy űrlap kitöltésével. Fontos, hogy a jelölt személy Sepsiszentgyörgyön dolgozzon, de jelölni bárhonnan lehet, Sepsiszentgyörgy környékéről vagy más városból is. A titkos nevezés után egy előválogatás során kiválasztják az öt legtöbb jelölést kapó személyt minden kategóriában, közülük pedig közönségszavazás útján kerül ki majd a nyertes. A szavazás a honlapon október 12-től november másodikáig tart.

A közönségszavazás eredményére majd a Legek gáláján derül fény 2023. november 11-én 18:00 órától a Tamási Áron Színházban. A díjazottakat tehát, a kilenc kategória nyerteseit a Legek gáláján köszöntik és ajándékozzák meg, ahol további 150-200 érdeklődő is részt vehet, akik majd regisztráció útján kapnak ingyenes belépőt – erre iratkozni október 12-től lesz lehet.

Címlapfotó: Sepsiszentgyörgy Önkormányzata

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2023. szeptember 15., 14:09
  ÉRTÉKELÉS: 11

  Ez nem az önkormányzat feladata, talán egy civil szervezetnek a feladata. Lehet jobb lenne kóbor lovakkal, bebetonozott fákkal, stb foglalkozni. Ez a város sajnos az elmúlt években vissza fejlődött minden téren.

 • User
  Dátum: 2023. szeptember 15., 18:23
  ÉRTÉKELÉS: 22

  Sajnos már semmi sem számít. Röhej amilyen mentalitás van. Előbb bebetonozzuk a fákat aztán inkább kivágjuk őket. Ültetünk húsz másikat de kérdés hova? Dézsaba, mű cserépbe? Mikor lesz azokból fa?! Ha egyáltalán megnőnek, ha nem töri kettőbe valamelyik vagány. Minap az Olt hídnal a kertészet autója húzótt rá az almafara hogy almát szedjen a munkás nem számított hogy letöri az autóval az ágakat. De a férfi sem kímélte tépte róla az almát. Kisborosnyon az emlékparkban lévő hatalmas fűzfát csonkitottak meg,pedig emléktábláját is volt. Damo Tanító bácsi forog sírjában a pusztításra. Tényleg semmi sem szent? Tényleg nem lehet kímélni semmit? Az épülő bicikliút mellett a Lidl nél a hársfakat is megmocskoltak,lehasogattak a fák kérgeit meg lehet nézni. Persze nem lehet ott a polgármester mindenhol ahogy cinikusan mondta de vannak akiknek az idejéből nyugodtan kitelne,hogy le ellenőrizze milyen munkát végeznek. Itt meg nagyon sokat kell a mentalitás változzon ahhoz hogy tényleg megovjanak egy fát és tényleg elhiggyjek hogy ” ne bántsd a fát hisz ő is érez” …