Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Négy személy ellen emeltek vádat pénzmosás, uzsora és zsarolás miatt

Négy személy ellen emeltek vádat pénzmosás, uzsora és zsarolás miatt Kovászna megye

Vádat emelt a Kovászna megyei ügyészség két előzetes letartóztatásban levő férfi és két bírósági felügyelet alatt álló nő ellen, akiket pénzmosással, uzsorázással és zsarolással vádolnak – számolt be pénteki közleményében a vádhatóság.

Hirdetés
Hirdetés

A bűnügyi eljárás során begyűjtött bizonyítékok alapján megállapítást nyert, hogy az egyik férfi 2015 és 2023 között 40, a másik 2017 és 2023 között 26 sértettnek adott kölcsön pénzt havi uzsorakamattal és ingatlangaranciával. Az így megszerzett pénz eredetét úgy leplezték, hogy ellenőrzésük alatt álló jogi személyeket hiteleztek meg, majd az összegeket utólag készpénzben, hiteltörlesztés címén felvették. E módon a törvényesség látszatát keltve jutottak pénzhez, ugyanakkor ingatlanügyleteket is kötöttek, mindkét esetben annak tudatában, hogy a felhasznált pénz uzsorázásból származik.

A női vádlottak egyike a társa által uzsorázással szerzett összegeket banki tranzakciók révén forgatta meg a saját, illetve az ellenőrzése alatt álló jogi személyek számláin keresztül, ugyanakkor ingatlanokat is vásárolt a pénzből. A másik nő 2017 és 2023 között különböző jogi aktusok megkötésével ingatlanokat szerzett és értékesített az uzsorázás révén szerzett pénzből. Az ügyészség szerint mindketten tudatában voltak, hogy a pénzösszegek bűncselekmények elkövetéséből származnak.

A törvényszéki ügyben összesen 76 személy szerepel, a 4 vádlotton kívül 54 károsult és 18 polgári fél, közülük kilenc védett személyazonosságú tanú.

Tavaly év decemberében a Kovászna megyei rendőrség szervezett bűnözés elleni ügyosztályának munkatársai tizenhat helyszínen tartottak házkutatást uzsorakölcsön és pénzmosás gyanúja miatt. Az akció során különböző dokumentumokat, egy személyautót, más járművek iratait és kulcsait, három mobiltelefont, négy laptopot, egy táblagépet, különböző adathordozókat, valamint 936 317 lejt, 72 400 eurót, 285 000 forintot, 100 dirhámot, egy széfet és 900 liter alkoholt foglaltak le. A fent említett két férfit és két nőt 24 órára őrizetbe vették, majd a törvényszék elrendelte N. Cs. és K. L. harmincnapos előzetes letartóztatását, illetve K. Sz. és G. Zs. hatósági felügyelet alá való helyezését, mely intézkedéseket azóta havonta meghosszabbítottak.

Fotó: Kovászna megyei rendőrség

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2024. május 11., 16:04
  ÉRTÉKELÉS: 23

  54 károsult…..van ott 2 X 54 is, csak sokan nem mernek még mindig feljelentést tenni!!!!
  20-30 éve is „kártyáztak” el ingatlanokat!
  Kb 20-24 éve X vendéglő tulajdonosnője az 1ik vádlottal ijesztgettette az alkalmazottait! Már akkoriban folyt az üzemanyag, a szesz, a cigi😭
  Mindenki marad a kárral, ezek kapnak max 2-3 évet!!! Ezek háta mögött is vannak még nagyobb kutyák!!!!

 • User
  Dátum: 2024. május 11., 16:16
  ÉRTÉKELÉS: 21

  Itt hány meg hány tisztviselő, üzletember, rendőr, ügyvéd stb.van benne!!!
  Elég szétnézni Kézdi és környékén, hogy milyen ingatlanok vannak, milyen autókkal járnak a mecénás bűnözők!
  Soha munkaviszonya nem volt, nem adózik de miliomos!!!
  Ezeknek szavazták meg a tegnap a hivatalos lopást! 1 millió € alatt SZABAD lopni!!!!

 • User
  Dátum: 2024. május 13., 22:20
  ÉRTÉKELÉS: 11

  Ezek több mind 30 éve uralják a várost és környékét! Egy ex zsarú azzal kampányol vráncsában, hogy Kézdin felgyújtották!
  Pofozkodást többször hallottunk! Inkább együtt loptak, lopnak!!!
  A rendőrség ennyire lightos szervezet????
  Mi lesz most a bűnözéssel?!
  Ki vette át a helyüket?!
  Szerintem ahogy fest a Kvásárhelyi körkép, ezek is csak kismiskák a galléros bűnözők mellett!!!

 • User
  Dátum: 2024. május 15., 0:03
  ÉRTÉKELÉS: 5

  Igen tisztelt hozászoló (54 károsult…..)
  Kérem ha lehet hozzá nyilvánoságra az X vendéglö tulajdonosnöjének nevét.
  Tisztelettel

  U.i. mondjuk ki végre !

 • User
  Dátum: 2024. május 15., 9:51
  ÉRTÉKELÉS: 10

  Ejj gyerekek…és még hányan vannak kint,akik életükben annyit nem dolgoztak,hogy saját maguk után az asztalt le takarítsák és luxus blokkjuk van,és itt ott félre eső helyeken egy egy luxus villacska fel van húzva… egész nap hasi tasival járkálnak. Én részemről,ott rohadhatnak meg az egész ahol van. Már csak vissza emlékezve a „Olajos” és a „Mimellás” korszakra is, hogy ha csak azokat bizonyítani lehetne,minimum 10 évecske lenne és a többiről nem is beszélve. És mi van a kovásznai „vasalós” üggyel? Mi van a szárazpataki „aksis” üggyel? És a katrosai „vadászattal”??? Ezek a mai kinder zsaruk, még a töküket piszkálták, mikor ezek már nagyba nyomták!