Hirdetés
Hirdetés

Épül a wellness-központ Kovásznán

Épül a wellness-központ Kovásznán Kovászna megye

Kovászna önkormányzata közölte, hogy megnyílt az új gyógyfürdőközpont építőtelepe, elkezdődtek a fejlesztési munkálatok. A megnyitó 2025 második felében várható.

A háromszéki turizmus leendő gyöngyszemének nevezte az új létesítményt Gyerő József, Kovászna polgármestere, aki a beruházásról elmondta, a megvalósíthatósági tanulmány elkészítése után a tervezett költségek emelkedtek, kiigazításra volt szükség bizonyos munkálatok okán. Egyes tartóoszlopok talapzata például húsz méter mélyen lesz, ami költséges munkát igényel. A beruházási társaság jóváhagyta a költségkiigazításokat. Az építőtelepnek márciusban kellett volna megnyílnia, de bürokratikus okok miatt csúszás történt, így a majdani átadás tervezett határideje is eszerint módosul.

A látványterv szerint így fog kinézni a wellness-központ

A kovásznai gyógyfürdőtelep tervezői a föld–víz–levegő hármas tényező összhangját követték, a helyi természeti adottságok észszerű és minél teljesebb kihasználásával. A wellness-központ két-három hektárnyi területet ölel fel a jelenlegi sípálya közelében. Lesznek kültéri és beltéri úszómedencék, regenerációs és masszázstermek, vendéglátói létesítmények, sétányok, zöldövezetek, játszóhelyek stb. A háromhektárnyi területnek körülbelül egyharmadát száz férőhelyes szálloda foglalja el a hozzátartozó telkekkel (utak, parkolók stb.). A tervek alapján az új, korszerű és látványos gyógyfürdőközpont 60 állandó és 14 szezonális (évente 4–5 hónapra szóló) munkahelyet kínál az érdekelteknek.

Hirdetés
Hirdetés

A beruházás fő finanszírozója a bukaresti székhelyű Országos Beruházási Társaság (CNI). Tervezője a kolozsvári SDC Proiect Kft., kivitelezője a szintén kolozsvári Kész Constructii (Építkezések) Románia Kft. A munkálatok befejezésének tervezett határideje 24 hónap, tehát 2025 második fele.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2023. szeptember 15., 9:06
    ÉRTÉKELÉS: -3

    Kemeny beruhazas , jo par milko euro es 60 uj munkahely, kerdezem csak csendben azzal a penzel nem lehetett volna olyan befektetot hozni aki letrehoz legalabb 600 munkahelyet nem egyebkent mert ha nem lesz fizu akkor a welness uress lesz
    ??