Felhívás!

Sepsibükszádi tervek

Bács Márton Csaba, Sepsibükszád polgármestere lapunk érdeklődésére optimistán újságolta, hogy a tavalyihoz képest jelentősen gyarapodott a település idei költségvetése, továbbá az új tervekbe, korszerűsítésekbe is beavatott.

Sepsibükszád idei költségvetése meghaladja a 4 millió lejt, ez több mint 1 millió lejjel több, mint a tavalyi.
– A költségvetés felét fejlesztésekre csoportosítottuk: idén prioritásként kezeljük a település utcáinak aszfaltozását, de a gázhálózat kiépítése, az idevágó megvalósítási tanulmány elkészítése is fontos. A településen egyelőre nincs gáz, annak ellenére, hogy az országos vezeték a falutáblától pár száz méterre halad el: könnyen meg lehetne oldani a gáz bevezetését, ha megszereztük a szükséges engedélyeket. Sepsibükszádon több polgár áttért a pellettel, brikettel való tüzelésre, de a lakosságnak körülbelül 95%-a így is fával tüzel. Egyre nehezebb hozzájutni a tüzelőfához, megszorítások vannak. Persze, a jelenlegi háborús helyzetben a gáz is kényes kérdés, de bízunk abban, hogy mihamarabb vége lesz ennek a konfliktusnak, és helyreáll az élet, ami reményeink szerint gázzal majd könnyebb lesz – avatott be a polgármester.

Jelenleg építkezési engedélyre várnak, az iskola mellékhelyiségét, illemhelyét korszerűsítenék, hiszen eddig a nebulók a közvetlen közeli kultúrotthon illemhelyét használták. Kérdéseinkre azt is elmondta az elöljáró, hogy a tavalyi év legfontosabb megvalósításának az óvodaépület magyar kormány segítségével kivitelezett teljes felújítását tartja. Kiderült az is, hogy az építkezési cég nem tudott befejezni egyes külső munkálatokat, így az átvétel egyelőre késik. Búcsúzásképpen Bács rámutatott arra, hogy a településen az emberek végzik a hétköznapi teendőket, nem lehet azt mondani, hogy rossz lenne a hangulat. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.