Felhívás!

Röviden

Tűz Árkoson
Szombat este nyolc óra körül Árkosról értesítették a megyei tűzoltókat, mivel egy lakóház tetőzete lángokba borult. Két sepsiszentgyörgyi egység azonnal a helyszínre sietett, és körülbelül egy órát harcoltak a vörös kakassal, amíg sikerült azt megfékezni. A tüzet valószínűleg a kémény helytelen szigetelése, gyúlékony anyaghoz való közelsége okozta. <<

Tűzoltók munkában
Vasárnap délelőtt 11 óra körül a sepsiszentgyörgyi Stadion utcából egy 8. emeleten lakó idős asszony szomszédja kért segítséget, miután ismerőse, a 85 éves nő leesett az ágyból, és nem tudta kinyitni az ajtót. Az életmentők kinyitották a főbejáratot, és elsősegélyben részesítették a rászorulót, aki utólag megtagadta a kórházba szállítást.
Amúgy pénteken délután 4 óra körül is a tűzoltók segítségét igényelték a mentősök, akiknek a Grigore Bălan utcába kellett egy túlsúlyos személyt hazaszállítaniuk, felvinniük az emeleteken.

Fontos lenne gyorsan cselekedni
Pályázatot hirdetett az RMDSZ a 2018/19-es tanév tankönyveinek írására és illusztrálására. Elsőtől hatodik osztályig kérik elsősorban a magyar, román, vallás és zene tankönyvek megírását, hatodikban azonban 18 tantárgyból várják a pályázati műveket. A szerző(ke)t 5500 lej illeti, a technikai szerkesztési munkálatot 1500 lejjel támogatná az RMDSZ. A pályázatokat február 15-ig lehet eljuttatni az RMDSZ oktatási főosztályá­hoz a következő postacímre: 400489 Kolozsvár, Republicii u. 60 szám. A borítékra rá kell írni: tankönyvpályázat.

 

Nullától kell kezdeni
Nem jártak sikerrel a munkaerő-foglalkoztatási hivatal által múlt év végén Rétyen, Bölönben, Árapatakon és Hidvégen szervezett munkaerőbörzék, amelyeken főleg szakképzetlen munkásokat toboroztak sok embert foglalkoztató cégek, és ahová meghívásos alapon a térség kevésbé iskolázott, de legalább írástudó munkaképes állástalanjait várták. Az összesen 125 résztvevőből 24-et hívtak vissza meghallgatásra, próbamunkára, de végül senkit sem alkalmaztak.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.