Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Röviden

Gyorshajtókra vadásztak

A sebességkorlátokat átlépő, illetve az alkoholos befolyásoltság alatt vezető sofőrök kiszűrése és megbüntetése érdekében voltak az utakon a Kovászna megyei rendőrök az elmúlt hétvégén. Az október 8-10 közötti időszakban 159 bírságot róttak, ezek közül 35-öt a biztonsági öv viselésének elmulasztása miatt. A kihágások nyomán 16 jogosítványt és 10 forgalmi engedélyt vontak be, és összesen 33.660 lej értékben róttak ki bírságot a rend őrei. (fá) 

Ingyenes diákbérletek

Kiválthatók a 2021–2022-es tanévre az ingyenes diákbérletek a sepsiszentgyörgyi közszállításra. Azok a tanulók, akik Sepsiszentgyörgy valamelyik akkreditált oktatási tanintézményében tanulnak, ingyenes bérletben részesülnek a helyi közszállítás igénybevételekor. Az ingyenes bérleteket a 14 év fölötti tanulók személyi igazolvánnyal vagy ellenőrzővel, a kisebbeknek pedig a születési bizonyítvány vagy ellenőrző felmutatásával kérhetik a szülők. Ugyanakkor, azok az egyetemisták, akik Sepsiszentgyörgy valamelyik felsőfokú tanintézményében tanulnak nappali tagozaton és 26 év alattiak, 50%-os kedvezményben részesülnek a bérletek árából. A bérleteket a vasútállomás mellett található jegyértékesítőnél, a Lábasház melletti megálló értékesítő bódéjában, a végállomáson (Gólya utca), vagy a Multi Trans székhelyén (Császár Bálint utca 6. szám) lehet igényelni. A bérlethez szükség van egy igazolványképre is. Amennyiben a diákok esetében még nem készült el az idei ellenőrző, elfogadják a tavalyit is. (bi) 

Közösségépítők konferenciája

Ma és holnap kerül sor a Caritas szervezésében a Közösség­építők 6. konferenciájára, melynek címe Dilemmák és lehetőségek a szociális szféra roma integrációs munkájában. A szakmai tanácskozás előadásait Székelyudvarhelyen tartják, célja a hátrányos helyzetű közösségek felzárkóztatására irányuló szakmai munka, hazai és magyarországi jó példák, jó gyakorlatok és módszerek bemutatása, illetve a szakemberek közötti párbeszéd elősegítése a megoldások és lehetőségek megtalálásában. Az eseményen részt vesznek a Caritas sepsiszentgyörgyi munkatársai is. (bi)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások