Felhívás!

Röviden

Bevörösödött Kovászna

Az Országos Közegészségügyi hivatal tegnapi jelentése szerint Kovászna város 36 igazolt koronavírus-fertőzöttel átkerült a vörös besorolásba. Gyerő József polgármester érdeklődésünkre elmondta, be fognak tartani minden olyan szabályzatot, ami a 3 ezrelékes fertőzöttségi arány meghaladásával életbe lép.

„Sajnos, elég alacsony az oltakozási kedv nálunk, én személy szerint nem értek egyet azokkal, akik tagadják a vírus létezését. Úgy gondolom, ez az arány igenis valós helyzetet tükröz. Én arra biztatom az embereket, hogy oltakozzanak, hiszen ez az egyedüli megoldás a vírus terjedésének megállítására” – emelte ki az elöljáró. Tegnaptól egyébként újra módosult a kovásznai oltóközpont programja, ismét mindennap van lehetőség a vakcina felvételére, hétfőtől vasárnapig 15–21 óra között. Bejelentkezés nélkül is fogadják az oltakozni vágyókat. Érdeklődni a 0757.097.664-es telefonszámon lehet. Kovásznán továbbra is a Pfizer-BioNTech és a Johnson&Johnson oltóanyagokat lehet kérni. Aki legalább hat hónapja megkapta a Pfizer második adagját, az kérheti a harmadikat. 

Fél óra séta a szívünkért

A kézdivásárhelyi Rotary Klub csatlakozott a Promenada inimilor országos kampányhoz, és partnerségben a Wegener Pro Sanitate Alapítvánnyal, valamint a Zöld Nap Egyesülettel egy könnyed, 3,5 km hosszúságú sétát szerveznek ma délután. Az eseményre 16:30-től gyülekeznek a Wegener parkban, a séta 17 órakor startol. A kijelölt útszakaszon több pihenőpontot is érintenek a résztvevők, megállnak a Gábor Áron téren, a Józsiás parkban, a sportcsarnok előtti téren, a Rotary-keréknél pedig csoportkép készül. Visszaérkezve az indulási ponthoz meglepetésekkel készülnek a szervezők. A részvétel korosztálytól független. 

Csendőröket és rendőröket alkalmaznak

A Kovászna Megyei Csendőrség versenyvizsgát hirdet tíz altiszti állás betöltésére. Jelentkezni október 1-ig lehet kizárólag online, a recrutare@jandarmeriacovasna.ro e-mail-címen. Az alkalmazási feltételekről, a versenyvizsga lebonyolításáról, illetve a szükséges dokumentumokról a www.jandarmeriacovasna.ro webcímen lehet tájékozódni. A Kovászna Megyei Rendőr-főkapitányság 23 rendőri állást hirdetett meg, 8 tisztet és 15 közrendőrt alkalmaznának. Jelentkezni október 5-ig lehet, kizárólag online. A pályázók tudását október 6-án írásbeli rácsteszt segítségével mérik fel. A beiratkozásról, a jelentkezési feltételekről a cv.politiaromana.ro/ro/cariera/posturi-scoase-la-concurs webcímen lehet tájékozódni. (fá) 

Személyzethiány a napköziben

Online petíciót indított a sepsiszentgyörgyi Árvácska Napközi Otthon szülői közössége, mivel nagyon alacsony a személyzetlétszám az intézményben, és úgy vélik, ez nem elegendő gyerekeik felügyeletére. Az érintett szülők előbb a napközi vezetőségét keresték meg, sikertelenül, ugyanis nem rajtuk múlik a személyzet számának növelése. Mint írták, jelenleg 14 óvónő és 4 kisegítő dada jut 7 csoportra, ahol összesen 156 gyerek van. Ugyanakkor van még egy 15 fős csoport is egy óvónővel, ott viszont egyáltalán nincs kisegítő személyzet. Az online petíciót eddig 145-en írták alá, az aláírásokat eljuttatják a város vezetőségéhez és a tanfelügyelőségre is, remélve, hogy megoldást találnak a problémára. (bi) 

Felfrissül a Porond

Munkálkodik a nemrég alakult Szentléleki Ifjúsági Szervezet (SZISZ). Múlt szombaton láttak neki a helyi játszótér, a Porond kipofozásának, de nem értek a feladatok végére, így október 2-án is folytatják. Fábián Hunor, a szervezet elnöke elmondta, a fiatalok jöttek az ötlettel, miszerint lefestenék a kerítést, a hintákat és csúszdákat, az önkormányzat támogatta ötletüket, sőt, a szükséges kellékeket is megvásárolták számukra. A SZISZ tagjai tehát várnak minden segíteni akaró személyt szombaton 10 órától a Porondra. (bb) 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.