Felhívás!

Vigyázat, csalnak!

Vigyázat, csalnak! Kovászna megye

Visszaélnek a Pepco üzletlánc nyereményjátékaival a különböző közösségi platformokon, ahol pénzt kérnek a vásárlóktól, hogy részt vehessenek a különböző játékokban. Az üzlet vezetősége figyelmeztetést adott ki, hogy senki ne dőljön be ezeknek, és főleg ne fizessenek.

Az üzletlánc nevét és logóját használva szerveztek különböző nyereményakciókat a közösségi médiában a csalók, akik arra kérték a jelentkezőket, hogy utaljanak át egy bizonyos pénzösszeget egy számlára, hogy aztán részt vehessenek egy nyereményjátékban. Az üzlet vezetőségének többen is jelezték a megtévesztő oldalakon terjedő játékokat, akik arra hívják fel a vásárlóik figyelmét, hogy az általuk szervezett játékok mindig ingyenesek, és a hivatalos Facebook-oldaluk neve ugyanaz, mint az üzleté, nincsenek benne plusz karakterek vagy jelek. Továbbá, ellenőrzéseik közben látták, hogy a legtöbb áloldal tele van helyesírási hibával, a képek lopottak és olyan termékekre kínálnak akciós árat vagy olyan ajándékokat ígérnek, amelyek nem is találhatóak meg az üzletben.

Olyan eset is történt, hogy fotózás válogatásra hívtak modelleket az üzletlánc nevében, gyerekeket és felnőtteket egyaránt, ami szintén visszaélés, ugyanis a Pepco sosem szervezett nyilvános fotózást, nem hirdettek castingot, a katalógusaikban, plakátjaikon látható fényképeik egy lengyelországi modellügynökség stúdiójában készülnek, hivatalos úton.

Felhívják a vásárlók figyelmét, hogy amennyiben visszaélést tapasztalnak, jelentsék a hivatalos Facebook-oldal működtetőinek vagy az üzlet munkatársainak, akik majd továbbítják a panaszt, feljelentést a rendőrségnek is.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.