Felhívás!

RÖVIDEN

Forgalmi bűncselekmény
Tizenhétéves ifjú furikázott szombat este egy mopeddel Egerpatakon, amikor leállították a közlekedésiek. Ivott is, nem volt érvényes hajtásija, a jármű sem volt forgalomba íratva – nyilván, lesz folytatása az ügynek. 

Leradírozta a védősávot
Vasárnap délelőtt egy 52 éves bákói sofőr túl nagy sebességgel ment bele egy kanyarba a 11-es országúton, Onyest felé haladtában, amikor átsodródott a szembejövő sávba, és a korlátnak csapódott. Az anyósülésen, valamint az egyik hátsó ülésen tartózkodó utasa megsérült. 

A víz napja közeleg
Víz és klímaváltozás mottóval szervezik az idei kiállítást a Kovászna Megyei Vízügyi Hivatal munkatársai a víz világnapja alkalmából. A fényképeket most is kiállítják Sepsiszentgyörgy főterén. Március 18-ig küldhetik el pályamunkáikat azok, akik beneveznek a fotóversenyre. A kiállításra bárki jelentkezhet, akinek fényképein megjelenik a víz mint vezérelem, illetve a vízzel kapcsolatos problémák megoldása, valamint a víz és klímaváltozás közti kapcsolat. Nevezni öt fényképpel lehet, melyeket digitális formában kérnek eljuttatni a mundusaqua@gmail.com e-mail-címre. A tárlat, melynek a szentgyörgyi korzó ad otthont, március 23-án nyílik meg. 

Újabb kísérlet a diákokkal
Közvitát kezdeményezett múlt héten a minisztérium a gimnáziumi osztályok kerettanterveinek módosításáról. Az óraszámcsökkentést célzó törvényt még novemberben aláírta az elnök, de a hogyanja már akkor is nagyon sok kérdést vetett fel. És mivel a 2020/2021-es tanévben azt életbe is kell(ene) léptetni, hát égető volt mozdítani valamit ez irányban. A közvita keretében közölt kérdőívek szülőknek és tanároknak szólnak, és arra kérdeznek rá, véleményük szerint milyen tantárgyak óraszámát kellene csökkenteni, illetve milyen új tantárgyakat kellene bevezetni. Március 6-i közleményében a tanügyminiszter azonban már azt is megígéri, ebbe a meghallgatásba bevonják a diákokat is, az ő véleményüket is figyelembe veszik. Kiss Imre háromszéki főtanfelügyelő szerint ennek jó esélye van akkor, ha valamilyen irányba határozottan kirajzolódik egy többségi akarat, ha viszont mindenki mást akar, akkor azt nem lehet beépíteni a végső változatba. (bodor)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.