Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A sportvilágot is felforgatja a koronavírus

A sportvilágot is felforgatja a koronavírus Sport

A sportvilág eseményeit is érinti a koronavírus-járvány.

Hirdetés
Hirdetés

Labdarúgás

Zárt kapuk mögött játsszanak a koronavírus miatt két labdarúgó Bajnokok Ligája mérkőzést a héten. A francia fővárosban a Paris Saint-Germain a német Borussia Dortmundot fogadja egygólos hátrányból a nyolcaddöntő visszavágóján. Nem lesznek drukkerek a Valencia és az Atalanta spanyolországi összecsapásán sem.

Vasárnap az olasz labdarúgó bajnokságban ugyan megrendezték a mérkőzéseket, de nézők nélkül. A Juventus a bajnoki döntőnek is beillő találkozón 2-0-ra nyert az Inter ellen. Az a pár ember, aki a helyszínen nézhette meg a találkozót, csak úgy léphetett be a stadionba, hogy előtte megmérték a hőmérsékletét. Ez hamarosan gyakorlat lehet Európa más stadionjaiban is.

Tenisz

Teniszben elmarad a Grand Slam-tornákon kívüli legnagyobb esemény, az Indian Wells-i torna. A kaliforniai hatóságok szerint túl nagy kockázatot jelentett volna egy ekkora sportesemény megrendezése.

– Rendkívül csalódott vagyok. Hatalmas gazdasági probléma ez az egész régiónak, körülbelül 375 millió dolláros kiesés. Csak a várost 4 millió veszít. Nagyon sajnálom a szervezőket és az alkalmazottakat egyaránt. Az üzleti bevételek akár 30 százaléka is kieshet az év legforgalmasabb időszakában. Ez tragédia. Nagyon szerencsétlen – mondta a város polgármestere, Ty Peabody.

Rögbi

A rögbi Hat Nemzet bajnokságban elhalasztják a Franciaország-Írország mérkőzést. Az Írország-Olaszország és az Olaszország-Anglia után ez már a harmadik találkozó, amely erre a sorsra jut. Jelen állás szerint a szombati Wales-Skócia mérkőzést viszont megrendezik.

(eurosport)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük