Felhívás!

Röviden

Vigyázat, medve!

Sepsiszentgyörgy önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy körültekintően közlekedjenek Sugásfürdőn, mivel az elmúlt időszakban többen is jelezték, hogy medvét láttak a szabadidős létesítmények közelében. Erre a Kovászna Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség is figyelmeztette a lakosságot a RO Alert rendszeren keresztül, illetve Sepsiszentgyörgy Önkormányzata értesítette az illetékes hatóságokat. Ezúton is felhívják a lakosok figyelmét, hogy amennyiben tehetik, sötétedés után ne közlekedjenek gyalog vagy kerékpárral Sugásfürdőn, illetve napközben is lehetőleg csoportosan induljanak túrázni, kerékpározni. 

Szakács Zoltán maradt az elnök

Sepsiszentgyörgyön tartott tisztújító közgyűlést október 16-án az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) sepsiszéki szervezete. Szakács Zoltán, a sepsiszéki EMNT elnöke beszámolt az elmúlt két év tevékenységéről, amit a közgyűlés szavazás útján el is fogadott. Ezt követően Sándor Krisztina ügyvezető elnök vezetésével a közgyűlés megválasztotta a háromtagú elnökséget, amelynek elnöki tisztségére – újabb két évre – Szakács Zoltánt választották. Az elnökségben a két alelnöki tisztséget Orendt Lenke és Márton Áron tölti be. A tanácskozás résztvevői áttekintették az elmúlt időszak eseményeit, valamint meghatározták a széki szervezet jövőre vonatkozó prioritásait, végezetül pedig megválasztották az EMNT Országos Küldöttgyűlésén résztvevő küldötteket. 

Nem ment önként, bekísérték

Október 16-án estefelé a sepsiszentgyörgyi rendőrség illetékes ügyosztályának csoportja őrizetbe vett egy férfit, és bekísérték, hogy ezek után megkezdje szabadságvesztésének letöltését. A 49 éves férfit ittas állapotban történő közúti gépjárművezetés vétsége miatt ítéltek 2 év és 2 hónap letöltendő szabadságvesztésre, és a Sepsiszentgyörgyi Bíróság bocsátotta ki a bekísérésére vonatkozó megbízást. (bl) 

Hölgy gázolt gyalogost

Szerdán este háromnegyed kilenc körül értesítették a rendőrséget, hogy Sepsiszentgyörgyön, az 1918. december 1. utca egyik szakaszán közúti baleset történt. A helyszíni kivizsgálások jegyzőkönyve szerint egy 63 éves férfi szabályosan át akart haladni a kijelölt gyalogátjárón, amikor egy 20 éves hölgy vezette személyautó elgázolta, elsodorta. Az ütközés és esés következtében a gyalogos könnyebb sérüléseket szenvedett. A hölgy nem volt szeszes italok hatása alatt. A rendőrség gondatlanságból okozott testi sértés címén indított büntetőjogi eljárást. Felhívják a figyelmet, a gyalogos se lépjen körültekintés nélkül a „zebrára”, az autós is legyen óvatosabb a gyalogátjárók övezetében. (bl) 

Terítéken az ozsdolai erdő

Október 22-én a kézdivásárhelyi bíróságon lesz az első tárgyalás abban a perben, ami a pénzügyminisztérium és az ozsdolai Láros Erdő- és Legelőtulajdonosok Egyesülete között zajlik. A visszaállamosításként is felfogható jogi eljárás ellehetetlenítené és részben megélhetés nélkül hagyná az ozsdolaiakat, hiszen pár éve jelentős területük szakadt a szomszédos Vrancea megyébe, most pedig az állam a maradék 2900 hektár zöld aranyra is feni a fogát. Pál István közbirtokossági elnök lapunkon keresztül is arra kéri a közbirtokossági tagokat, hogy minél nagyobb számban jelenjenek meg a bíróságon, hogy jelezzék: az emberek nem hagyják a jussukat. Az ügy azért érdemel kiemelt figyelmet, mert ha netalán az állam javára dönt a bíróság (jóllehet az ozsdolaiak telekkönyvvel és más bizonyító iratokkal is rendelkeznek – szerk.), az rendkívül veszélyes precedenst teremthet.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2019. október 18., 17:31
    ÉRTÉKELÉS: 1

    A benzinkutat és a mulatót az utolsó kövecskéig elbontották. Hiába mondod, ilyen hely ahol a majom visszaélt, nem létezik. A falu pedig ahol a mérték nélküli italt vedelte, örömmel lemondott korrupt rendőréről, akit elléptettek. Állíts elő valós bizonyítékot, hogy a vásárlók érdekeit foszlató majom részegen zelegorkodott…Még talán te jársz rosszul.