Felhívás!

Röviden

Őszi vásár Szentgyörgyön

Szeptember 28-án, szombaton este 20 órától súlyos egészségügyi okok miatt elmarad a Muzsikás: Röpülj madár című előadása, közölték a szervezők. Helyettük, az Őszi Vásár színpadára érkezik Ferenczi György és az Első Pesti Rackák együttes.

Tíz házkutatás eredménye

Szerdán a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Igazgatóság Kovászna megyei irodájának irányításával csendőrök, rendőrök, rohamosztagosok, a kézdivásárhelyi, csernátoni, torjai, lemhényi, szentkatolnai és kézdiszentléleki egyenruhások tíz házkutatást tartottak Kézdivásárhelyen, Csernátonban, Torján, Lemhényben, Szentkatolnán és Kézdiszentléleken kábítószer-kereskedők után kutatva, tudtuk meg közleményükből Az akció eredményeként lefoglaltak 2,5 gramm kannabiszt, 1 gramm amfetamint, 139 ecstasy-tablettát. Öt gyanúsítottat kísértek be, egyet vettek 24 órára őrizetbe, és kérték 30 napos előzetes letartóztatását.

Fellebbezett Beke

Szeptember 25-én tárgyalta első ízben a Legfelsőbb Ítélő- és Semmítőszék azt a fellebbezést, amit Beke István nyújtott be az új büntetőtörvénykönyv 598. számú cikkelyére alapozva, kérve a börtönbüntetése eltörlését. A 241/64/241-es számú, május 27-én véglegesített dossziéban a taláros testület halasztott, október 9-ére napolta el az ügyet. Szőcs Zoltán hasonló fellebbezésének a tárgyalása október 3-ára van kitűzve.

Munkahelyek kilátásban

Mintegy 300 állás várja az érdeklődőket a Kovászna Megyei Munkaügyi Hivatalban. A legtöbb munkahelyet szakképzetlen munkásoknak kínálják, csomagoló és textiliparban. Keresnek ugyanakkor több kamionsofőrt, asztalost, gépkezelőt, benzinkutast is. Közép és felsőfokú végzettséggel titkárnőt, projektmenedzsert, asszisztenst, adminisztrátort és éjjeliőrt keresnek. Az egészségügyben meghirdetett állások közül is lehet válogatni: kórházi asszisztenst, általános orvosi asszisztenst, röntgen-asszisztenst, de sürgősségi orvost is keresnek. A helyi ajánlatok mellett, az Eures irodában lehet érdeklődni külföldi állások iránt.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.