Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Részvételi költségvetésből létesítenek pihenőparkot

Részvételi költségvetésből létesítenek pihenőparkot Kovászna megye

Kézdivásárhelyen hozzáláttak a Dózsa György utcai zöldövezetnek a Részvételi Költségvetés elnevezésű program keretében történő felújításához.

Hirdetés
Hirdetés

„Fakivágás, a járdák felvágása és térrendezés van folyamatban a Profi üzlet szomszédságában. A korábbinál zöldebb és használhatóbb pihenőparkot alakítunk ki, amely a korábbi zöldövezettel ellentétben nem lesz kerttel körbevéve, hogy fiatalok, idősebbek egyaránt megpihenhessenek és jól érezzék ott magukat.” – osztotta meg lapunkkal Szilveszter Szabolcs alpolgármester.

A Dózsa György utcai korábban jellegtelen, kihasználatlan zöldövezet helyére a pályázók egy ligetszerű közösségi teret álmodtak, kis színpaddal, esztétikus padokkal, dísznövényekkel, ezt 48.725 lejre értékelték.

A leendő közösségi tér látványterve

A Részvételi Költségvetést Kézdivásárhely önkormányzata először 2020 szeptemberében indította útjára, ez a második kiadása. A kezdeményezés célja bevonni a város lakosságát egy olyan folyamatba, amely révén a helyi költségvetés egy részének optimális elköltéséről dönthetnek. A lakók készítik el a tervet a közösség javát szolgáló beruházásokra, illetve a lakók döntenek arról, hogy az önkormányzat feltételeinek megfelelő tervek közül végül melyiket választják. A megvalósítás költségei és a tervek gyakorlatba ültetése a városháza feladata.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások