Felhívás!

Pörgő gyerekek

Az aktív szellemi és testi frissesség megőrzését a Zathureczky Berta Idősotthon fő kötelességének tartja, és ennek köztudottan a fiatalok, a gyerekek közelsége az egyik legjobb módszere. Ezért is ápolják az öregotthon kedvezményezettjei a kapcsolatot az iskolákkal és óvodákkal, no meg a generációk közti olykor átjárhatatlan hidak felszámolása érdekében is.

Legutóbb mesemondás, költészet és – a Föld napján – a bolygóért való gyertyagyújtás színesítette hétköznapjaikat. Kedden a Hófehérke Óvoda mesemondóversenyébe a szépkorúak is bekapcsolódtak, szerdán – a vers napján – kedvenc költeményeiket szavalták el, és a személyesen vagy könyvekből ismert költőikről emlékeztek meg a földi halandó arcát is megmutatván a Parnasszus lakóinak. Így például egy hölgy a Kányádi Sándorral való személyes ismeretsége kapcsán beszélt magáról az emberről is.
Csütörtökön ismét a Hófehérke Óvoda Vackor csoportjával gyújtottak gyertyát a Földért, utána pedig tojásfestésre is sor került, ami a húsvéti ünnepkör egyik legszínesebb mozzanataként marad meg mindenkiben. Az idősotthon lakói azonban már istentisztelettel és úrvacsoravétellel is ráhangolódtak az ünnepre.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.