Felhívás!

Petőfi (utca): a víz az úr

Petőfi (utca): a víz az úr Kovászna megye

Barótnak nagy költőnkről elnevezett utcájából az utóbbi idők esős időjárása pocsolyatengert varázsolt. Egy, a Víz utcában lakó olvasónk méltatlankodva kérdezte, vajon mit lehetne tenni, kit lehetne felelősségre vonni az áldatlan helyzetért, szárazláb ugyanis nehéz kijutnia a város főutcájára, a Kossuth utcára – ez pedig számára és sok más ember számára is nagyon kellemetlen, főleg, ha utána egész munkaidejét vizes cipőben kénytelen eltölteni.

Mint olvasónk is vázolta, és helyszíni szemlénk alapján is megállapítottuk, a Petőfi utcában egyszerűen nincs sánc. Ha van is, el van tömve kapubejáratokkal és egyebekkel, így a víz érthető módon az utca legalacsonyabban fekvő pontján összegyűl, egybefüggő, átugorhatatlan pocsolyákat alkotva. A Petőfi utcából a Víz utcába átvezető hídnál egy másik problémára is felhívták figyelmünket a környéken lakók: a nemrég épített híd betontalapzata nem éri el a patakmart kőből rakott falát, emiatt azt (a martot) a víz kikezdte, és szerintük valószínűleg meg is bontja, ezzel nagy kárt okozva majd a megyei vízügy által végzett martvédelmi munkálatban.

A Petőfi utca modernizálásáról sok szó esett már a baróti tanácsban, legutóbb februárban, az idei költségvetés elfogadásakor hangoztatta a városvezetés, hogy idén a beruházások között szerepel a Víz utca felújításának előkészítése és egyben elkezdése is, mégpedig a tervek szerint két irányból: egyrészt a korábbi tejgyár, másrészt a Petőfi utca irányából. Erre a nagy munkálatra – mely nemcsak aszfaltozást, de járdák építését és zöldövezetek rendbetételét is jelentené – az elhangzottak szerint jövő évvégén kívánna pontot tenni az önkormányzat, de hogy pontosan mikor kezdenék el, azt sem a költségvetés elfogadásakor, sem azóta nem hangoztatta a polgármester. Igaz, a járványhelyzet miatt az utóbbi tanácsüléseken felmerült esetleges gondokról, illetve azok megoldásairól nem értesülhettek a sajtó képviselői.

Annyi bizonyos, hogy mandátuma alatt Lázár-Kiss Barna András polgármester többször is elmondta: a városmodernizálást szisztematikusan, északról déli irányba haladva képzelik el – ennek eddig csekély részét valósították meg, a Kossuth utca alsó szakaszát, mivel megyei útszakasz, a megye korszerűsítené, a baróti városvezetésre így most már csak az egykori településmagot képező Víz utca és a környező kis utcák felújítása maradt.
„A Petőfi utca felújítása sokak óhaja” – mondta az elöljáró még tavaly ősszel, akkor azt ígérve, hogy mihelyt a szennyvízvezetékkel befejeződnek a munkálatok, áttérnek az utca felújításával kapcsolatos teendőkre. A leírt gond is jelzi, hogy erre mihamarabb szükség lenne.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások