Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Parkoló „rozsdafészkek”

Parkoló „rozsdafészkek” Kovászna megye

Közterületen lévő, parkolóhelyeket fölöslegesen foglaló roncsokkal kapcsolatos jelzés apropóján kerestük meg Hadnagy Istvánt, a sepsiszentgyörgyi helyi rendőrség vezetőjét, illetve Bíró László városgazdát. Kiderült, hogy még mindig számtalan roncs lepi el a város közterületeit, a hivatalból indított eljárások mellett jelentős számú lakossági panasz is érkezik.

Hirdetés
Hirdetés

Megyeszékhelyi olvasónk arra volt kíváncsi, kinek jelezheti, ha tömbházuk előtt a roncsok fölöslegesen, évek óta foglalják a parkolóhelyeket, miközben a tömbházlakók a szomszédos utcákban kényszerülnek leparkolni. Bíró László városgazda elmondta, a helyi rendőrséget kell hívni ilyen esetekben, pontosabban a 0800.800.767-es zöld számot.

– Nagyon sokan külföldről behozzák az olcsó autókat, aztán amikor ezek lerobbannak, és a javításuk már többe kerülne, mint amennyiért megvették, közterületen „felejtik” a masinát. Nem értem ezt a mentalitást, hiszen pénzt is kaphatnának a tulajdonosok, ha leadják ezeket a roncsokat, és ami a legfontosabb, már nem foglalnák fölöslegesen a közterületet – magyarázta Bíró.

Hadnagy rámutatott, alkalmankként jó állapotú járgányok is hónapokig mozdulatlanul állnak közterületen, esetükben legtöbbször a beíratásnál adódnak elakadások, a felszólítást követően elszállítják a járműveket. Bejelentések alapján az elmúlt hónapokban több tucat, közterületen elhagyott járgány tulajdonosát szólították fel. Igaz, csak közterületen tudnak eljárni, és előfordul, hogy avatatlan szemnek ugyan közterületnek tűnik egy-egy kerítés előtti parcella, ám ez valakinek a tulajdona, így ha a terület gazdáját nem zavarja a roncs, az illetékesek tehetetlenek. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2021. szeptember 24., 8:44
    ÉRTÉKELÉS: 1

    A mi blokunk elott is ott van mar egy eve egy ilyen masina es az illetekesek tehetetlenek mert novemberban jar la a muszakija.Ezennel felhivnam a kocsi tulajdonosat ha olvassa a ciket akkor legyenszives vigye el onnat ne foglalja a helyet.Egy eve(vagy annal is tobb) hogy nem volt elmozditva arrol a helyrol ahol most van.Ennyi erovel a tulajdonos osze is vaghatna es felvihetne az eloszobajaba – ha ilyen nagyon ragaszkodik ehez a lerobban jarganyhoz hogy lam egy evig kerulgetnee a sajat autojat ugy ahogy mi kerulgetjuk es nem kapunk a sajat tombhazunk elott parkolo helyet mert ez a roncs is elfoglal egyett peldaul.Eszt az idiota mentalitas kellene mar megszuntetni hogy roszat roszra ne halmozon az ember , hanem ami rosz attol megkell szabadulni, vagy legalabb nem mas tombhaza elott tartani hanem a sajatom elott – na de koszterulet- had zavarja a szomszedot.KEK SKODA FELICIA-rol van szo.