Felhívás!

Kórházi átrendezés Baróton

Barót város kórháza vezetőségének kérésére tárgyalta és hagyta jóvá hétfőn a baróti tanács azokat a belső szerkezeti változtatásokat, melyek lehetővé teszik, hogy a kórház különböző osztályai egymás között ágyakat pótoljanak, vagyis átvigyék azokat a kevésbé kihasznált osztályokról oda, ahol nagyobb szükség van rájuk.

Így a plasztikai sebészeten fenntartott ágyakat átrendelték az általános sebészetre, mivel a kórháznak nincs plasztikai sebésze, viszont az általános sebészeten megnövekedett a páciensek száma, így ott ágyakra lett szükség. Továbbá a belgyógyászat ágyainak számát kettővel javasolták növelni, húszról huszonkettőre, lévén, hogy a belgyógyászati esetek száma is megnövekedett.

A két ágyat a gyermekgyógyászatról veszik el, mely 18 ággyal működött eddig, de ahol szintén csökkent az ágyak kihasználtsága. Az intenzív terápián továbbra is két ágy marad, viszont a polgármester bejelentette, hogy hamarosan létrehozzák a vértranszfúziós egységet, mely számára a helyiség már biztosítva van.
A baróti kórháznál összesen 79 ágy van használatban, 74 a rendes kórházi ellátásra, öt pedig a napi ellátásra van fenntartva. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.