Hirdetés
Hirdetés

Örmény társalgási klub indul

Örmény társalgási klub indul Kovászna megye

Kézdivásárhelyen mától (január 16-tól) hétfőnként 17 órai kezdettel Alik Mazmanyan és Mariam Evanesyan örményországi ESC-önkéntesek irányításával rendeznek örmény társalgási klubot a Zöld Nap Egyesület székhelyén.

A környezeti nevelés terén jeleskedő céhes városbeli egyesület sorait egy éven át erősítő önkéntesek segítségével az érdeklődők betekintést nyerhetnek Örményország kultúrájába és történelmébe, emellett díjmentesen ismerkedhetnek az örmény nyelvvel, továbbá hagyományos örmény táncokat is tanulhatnak. „Ez az egyesületünk által rendezett örmény társalgási klubsorozat negyedik évada, mely során a korábbiakhoz hasonlóan ezúttal is komoly hangsúlyt fektetünk az örmény nyelvű kommunkációra” – hangsúlyozta lapunknak Ráduly Attila egyesületi elnök.

Amint arról írtunk, az örményországi Ijevanból tavaly ősszel érkezett Mariam angol–francia szakon diplomázott, ám hazatérése után inkább gazdasági ügyek intézésével szeretne foglalkozni. Korábban öt és fél évet önkéntesként, majd az egyetem elvégzése után fél évig irodai asszisztensként dolgozott egy alapítványnál. Emellett idegenvezetőként is ténykedett szülővárosában. „Ittlétem egy nagy felfedezési folyamat, hiszen ennek a régiónak a sajátosságai, az egymás mellett élő székelyekkel és románokkal újdonság volt számomra. És azt sem gondoltam volna, hogy egy 400 éves örmény közösséget találok a környéken. Az Ijevanhoz hasonló kis várost, Kézdvásárhelyt, melynek utcáin imádok csak úgy, céltalanul sétálni, nagyon szeretem. Az emberek is barátságosak, igazán otthon érzem magam itt” – hangsúlyozta.

Alik az örményországi Lorj tartományban található Lernavan településről érkezett Háromszék Párizsába. A számítógép-programozónak tanult önkéntesre is jó benyomást tett elsőre Kézdvásárhely, a miértről lapunknak így nyilatkozott. „Lernavan örményül hegyi falut jelent, így remekül érzem magam itt, egy hegyek által körülvett régióban. A nagyvárosok rohanásával ellentétben itt fellélegezhet, megpihenhet az ember. Mindenki barátságos és a nyelvi különbségek ellenére megértjük egymást a helyiekkel” – nyugtázta. Alik számítógép-programozóként dolgozott, miután három évig a jereváni műszaki egyetemen tanult. A negyedik tanulmányi évet egyelőre befagyasztotta. „Hazatérésem után folytatnám tanulmányaimat, és mindenképpen a számítógépes szakmában képzelem el a jövőmet”, summázott.

Az alapszintű angolnyelv-tudással felvértezett érdeklődők az office@zoldnap.info e-mail-címen vagy a 0766.611.066-os telefonszámon jelezhetik részvételi szándékukat.

Fotó: Ráduly Attila

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2023. január 28., 14:14
    ÉRTÉKELÉS: 2

    Isten eltese az Örményeket én és édesapám édesanya vagyis nagymamám örmény származású volt sajnos már nem él de szeretném nagyon megtalálni örmény rokonaimat Isten segelje magukat,erobe egesegbe!♥️