Felhívás!

Online oktatás, szülői lehetőségek

Online oktatás, szülői lehetőségek Kovászna megye

Most, hogy a koronavírus miatti járványügyi helyzetben egyre több iskola tér át az online oktatásra Háromszéken is, arról érdeklődtünk, hogy a szülőknek milyen törvény adta lehetőségeik vannak, ha éppen nincs, akire hagyják gyerekeiket napközben.

Ördög Lajos, a Kovászna megyei munkaügyi felügyelőség vezetője elmondta, ezen a téren, akárcsak a járvány körüli témákban, nagyon gyorsan változhat minden, jelenleg például a képviselőház asztalán hever egy törvény, amely pontosan ezt szabályozná, ám még nincs elfogadva. Augusztus 27-én hozták meg a 147-es sürgősségi kormányhatározatot, amely szabályozza, hogy a szülő milyen körülmények között, feltételek mellett maradhat otthon a gyereke mellett.

– Ezt a sürgősségi kormányhatározatot el kell olvasni azoknak, akik szeretnének a gyerekük mellett maradni, hiszen számos feltételhez van kötve az otthonmaradás (mindenki a saját helyzetére értelmezheti). Nem élhetnek ezzel a lehetőséggel például azok, akik egészségügyben dolgoznak, vagy ha az egyik szülő szabadságát tölti, a másik már nem kérheti munka­adójától ezt az alternatívát, és sorolhatnánk. Ha a munkaadók nem tartják be az idevágó kötelezettségeiket, akkor a kihágást nálunk jelezhetik a panaszosok. Idén ilyen vagy ehhez hasonló panaszt nem jegyeztünk fel a munkaügyi felügyelőségen – avatott be a részletekbe Ördög.

A szakember elismerte, valószínűleg számos alkalmazott a munkahelyét féltve nem mer majd élni ezzel a törvény adta lehetőséggel, de hangsúlyozta, hogy egy ilyen igénylés nem lehet ok a munkaviszony megszüntetésére. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2020. október 21., 6:09
    ÉRTÉKELÉS: 1

    Ez mind szép. Mint vállalkozó az állam hogy juttatja vissza ezrket az összegeket. Sok duma volt róla DE NINCS egy müködő folyamat. Az alakalmazottak után kinek/kihez/hova/mit kell leadni?!