Felhívás!

RÖVIDEN

RÖVIDEN Kovászna megye

Száz rendőr terepezett

Hétvégén, október 16–18. között mintegy száz megyei és helyi rendőr végzett ellenőrzéseket Háromszék területén: az akciók során azt vizsgálták, hogy a polgárok betartják-e a koronavírus terjedését megfékezendő intézkedéseket, szabályokat, de a karanténban lévő személyek lakásaira is ellátogattak, hogy meggyőződjenek, otthoni elszigetelésben vannak. A 3 nap alatt összesen 99 kereskedelmi egységet és magánvállalkozót, továbbá 64 személyszállító járművet, 1749 személyt ellenőriztek, és 50 büntetést osztottak ki 9250 lej értékben. A kézdivásárhelyi és sepsiszentgyörgyi állomásokon is a szabályok betartására figyelmeztették a polgárokat.

Lebukott szélhámos

Öt személy tett feljelentést a kézdivásárhelyi rendőrségen, mondván, becsapták őket. A szélhámost egy 23 éves fiatalember személyében azonosították a hatóságok, aki autóalkatrészeket forgalmazott. Legalábbis ezt állította magáról, az öt áldozattól fejenként 1300 és 4000 lej közötti összeget vasalt fel: a pénzt előzetesen át kellett utalják a számlájára, az áru szállítása azonban elmaradt. Huszonnégy órát már előzetesben töltött, most 60 napig bírósági megfigyelés alatt áll.

Erdőrazzia

Negyvenegy kézdivásárhelyi és egy községi rendőr, 6 csendőr és egy erdészeti szakember vett részt abban a hétvégi akcióban, amely az illegális fakitermelést hivatott mérsékelni. Összesen 55 ellenőrzést hajtottak végre a kézdiszéki erdőkben, 112 járművet állítottak meg, 12 céget ellenőriztek: 18.720 lejre bírságoltak, emellett öt hajtási jogosítványt is bevontak.

Balesetek

Szombat este egy Kézdivásárhelyre Csernáton irányából tartó, 66 éves férfi átment gépkocsijával a szemközti sávra, és a szegélykőnek ütközött. Könnyebb sérüléssel szállították kórházba. Nem volt ittas állapotban. Vasárnap délután egy Gelence irányából Kézdi felé tartó, 54 éves nő átsodródott gépkocsijával a túlsó oldalra, a vízelvezetőnek ütközött. A felfordult járművet egy kerítés állította meg.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2020. október 21., 19:13
  ÉRTÉKELÉS: -1

  Achim Andrasba nem dolgoznak,aKantaba attfurtak a csovet{nem ismerik a rajzot?/ha volt /?de miert nem CSINALNAK SEMMIT AZ ORBAN BALAZS UTCAba amit tobb mint EGY EVE hogy folturtak???????????

 • User
  Dátum: 2020. október 21., 22:48
  ÉRTÉKELÉS: 1

  Kezdin kapcsoljak ki egy -ket napra az [inteligens]vilanyrendorokot!Legyenek szivesek,lassuk hogy jobb!!!Ilyent hogy mar a :jeggyartol:kell araszolni SOHA sem volt,de most ez van 3 orakor!!!!!